KONSERTRECENSION: Smash Into Pieces och Imber – Black Carpet – 11/6

Den 11 juni var det återigen dags för Black Carpet att ha sin klubb på Göta Källare i Stockholm, Smash Into Pieces och Imber spelade för oss denna gång.

11062014-DSC_9484

Imber var förbandet som jag fick presenterat för mig, det blev en väldigt positiv överraskning kan jag konstatera. Deras EP The Breaking Point släpptes 2012. Vi bjöds på några låtar, bland annat Like A Ghost och den självbetitlade The Breaking Point . De levererade och jag blev förvånad över hur bra deras scenografi var, närkontakt med fansen och matematiskt perfekta. Kontrasten mellan My Anderssons rena stämma och hennes skiftande growl var oklanderligt. Imber fick igång publiken som stod och väntade ivrigt på huvudakten, åskådarna hade i uppgift att tappa hakan och beskåda dessa rariteter.

Smash Into Pieces har avverkat 13 länder och över 40 liveframträdanden redan i år, i fiol vann de "Årets Svenska Genombrott" på Bandit Rock Awards. Grabbarna har hunnit genomföra 20 gig utanför Sveriges gränser med Amaranthe och en omfattande skandinavieturné, dessutom har bandet öppnat för Alter Bridge på Arenan i Stockholm. Debutalbumet "Unbreakable" placerade sig som 1:A över mest sålda album i rock-genren i maj 2013 vid release och i April i år släpptes en japanlansering av albumet innehållande två stycken bonuslåtar. 

Killarna leverade helhjärtat från stunden de entrade scenen, vi fick höra albumet i sin helhet. Snabba låtar som Colder backades upp av låtar lugnare alster som A Friend Like You. Chris sångröst, som onekligen är enastående, förstärke det hela. I kombination med resterande medlemmars nitiska spelande blev denna kväll minnesvärd.

SE HELA BILDSERIEN – IMBER

 

SE HELA BILDSERIEN – SMASH INTO PIECES

 

Fotograf/Recensent: Joanna Hemmingsson (joanna.hemmingsson@gmail.com)

<a href="http://open.spotify.com/album/50KbPRAiNe1L8aAVhEirjg">Smash Into Pieces – Unbreakable</a>

 

Relaterade artiklar