KRÖNIKA: Copenhell 2014 – DAG2

Kommer till festivalområdet lagom till Bad Religion ska börja! Solen skiner och danskarna är allaredan sådär avslappnat lagom runda i hatten som man blir dagen efter ett gott festivalfirande! Punkmelodiikonerna Bad Religion drar igång firandet på allvar! Visst är herrarna i bandet lite äldre men det är samma driv och trallvänliga melodier som alltid! För vad vore punkscenen idag utan Bad Religion? Blir starkt imponerad av sången och drivet i låtarna.

140612-TwistedSister-CH2014-AS-Bild-1003

Bandpresentatörerna är riktigt underhållande här på Copenhell och eldar igång publiken  innan konserterna! Rekvesitan på Festivalområdet går i samma vederagna tema som musiken  Det är svarta kyrkor, dödskallar, vikingateman, eld, ect.ect.!

140612-WithinTemptation-CH2014-AS-Bild-1001 140612-BadReligion-CH2014-AS-Bild-1004

Det finns en brant backe i anslutning till de 2 storsta scenerna med en bar mitt i backen! Vill man bara ligga i backen och slappa, lyssna på metalmusik och dricka öl hela dagen är det perfekt! Det finns även merchmarket och ett stort öltält Biergarten! Där är det smockfullt med glada danskar som står på borden och skrålar med till usel heavymetal kareoke.  En grej som jag för mitt liv inte fattar alls är, hur i pipsvängen man kan betala en dyr festivalbiljett,  för att sen ställa sig på bordet i Biergarten och sjunga med i avskyvärd metal kareoke, när det finns så otroligt mycket bra feta liveband som lirar på festivalen.

CopenHell2014-Finntroll-Fredrik-Olofsson-2 CopenHell2014-Clutch-Fredrik-Olofsson-3

Finntroll blåser igång sin trollfolkmetal på lilla scenen! Har lite svårt att ta ett band som sätter på sig Yoda öron och ser ut som figurer från sagan om ringen på allvar. Men det verkar vara är ett skitbra och rutinerat liveband och publiken älskar dem!

Sepultura löser av på den stora scenen! Det känns lite exklusivt med tanke på att de har inte turnerat i scandinavien på länge! Det är ju ett band som har varit nedräknat, men som har rest sig i elfte ronden och gjort fet comeback!

Ett av huvudbanden Within Temptation drar igång på stora scenen och det känns som att merparten av publiken är här vid detta laget! På scen står en fet rekvisita med två drakhuvuden, videoskärm i mitten och trappsteg! Känslan jag får är att , detta låter lite för mycket melodifestival, trots pyro och bra framförande. Det är på tok för finpolerat och för lite stake i det hela för min smak!

CopenHell2014-Sepultura-Fredrik-Olofsson-6 140612-Gorguts-CH2014-AS-Bild-1003

Kvällens absoluta höjdpunkt blir Twisted Sister på stora scen! 58 åringen Dee Snider studsar ut på scenen och energin än nästan overklig! Karln verkar ha en enorm fysik och verkar vara helt outröttlig och han sjunger helt galet bra i kväll! Publiken eldas upp till bristningsgränsen av de lätta slagdängorna till rock'n'roll låtar! Det är fullt blås från början till slut och det är så bra att man nästan går sönder! Extranummer blir Tillängnat Lemmy Killmeister i Motörhead och hela publiken gastar Born to raise Hell så det borde höras över sundet ända hem till Svedala! Sammanfattningsvis ännu en fantastisk festivaldag på Copenhell!

REPORTER: Thorbjörn Skogh (thorbjorn.skogh@rockbladet.se)
FOTO: Fredrik Olofsson (fredrik.olofsson@rockbladet.se)
FOTO: Anna Skogh (anna.skogh@rockbladet.se)

 

SAMTLIGA BILDER

Relaterade artiklar