NY ROCKMUSIK: BRING OUT BANE

Tänk dig något så stenhårt som skurken Bane från senaste Batmanfilmen ”The Dark Knight Rises” i musikform, hur skulle det låta?

Annons 

 

bring out bane

Jo ungefär såhär, enligt dom 2 medlemmarna Jesper Lindbergh och Chris Adam Hedman Sörbye som även sjunger i ett annat hårdrocksband, ”Smash Into Pieces”, som är på stark frammarsh.

Tänk dig ljudet av Pantera & Soilwork och sen blandar du ihop dessa och kryddar med lite Alter Bridge? Lite så låter detta nya projekt som startades för några månader sedan hemma i Örebro.

BringOutBane

Vi är ett nystartat alternativt metalband och jag känner att vi har något nytt och riktigt bra att erbjuda den genren. Att jag dessutom fått chansen att jobba med Chris Adam på leadsång är grymt!.
Låtarna känns fullkomliga nu när man har med sig en sådan otroligt bra sångare. Vi har känt varandra länge och tänker och andas musik på precis samma sätt.
Klara influenser är väl Sevendust / Alter Bridge och musiken kan väl beskrivas som riffbaserad alternativ melodiös metal. /Jesper

Emil Gustavsson från EG Sound kommer mixa EP’n som planeras att släppas 24 Juli innehållande 4 st låtar och redan nu kan du exklusivt på Rockbladet.se förhandslyssna på låten ”Violence Doesn´t Make A Man

[soundcloud]https://soundcloud.com/bringoutbane/bring-out-bane-violence-doesnt-make-a-man[/soundcloud]

HEMSIDA: Bringoutbane.com
FACEBOOK: Facebook.com/bringoutbane

SKRIBENT: Jim Bergqvist
FOTO: Torbjörn Skogsberg
OMSLAG: Daniel Eek (www.danieleek.com)

Latest posts by Jim Bergqvist (see all)

Relaterade artiklar