NY ROCKMUSIK: Metallica – Lords Of Summer (singel)

Den 20 juni släppte METALLICA den första versionen av LORDS OF SUMMER, vilken är den första låten från det kommande albumet. Låten har testats LIVE under den nuvarande turnén. Låtens riff tar oss tillbaka till 1983 då KILL EM ALL släpptes och skapar nyfikenhet på vad resten av albumet ska visa upp.

Annons 

 

Metallica-LordsOfSummer-Cover

Metallica, som för några veckor sedan spelade inför över 51 000 människor på Sthlm Fields, är mitt uppe i inspelning av ett nytt album. De brukar numera ha för vana att spela någon låt från kommande album för att se vad fansen tycker.

Titeln till låten känns lite banal, inte lika hård och cool som Master Of Puppets, Ride The Lightning, Seek and Destroy med flera. Men jag låter texten vara därhän och fokuserar på det musikaliska. Efter Black Album har kritiken varit massiv över att deras utveckling allt för mycket gått i fel riktning. Min subjektiva bedömning är att jag innerst inne tycker att det är kul när band som Metallica tar ut svängarna och testar nya vägar, följer sin inspiration i nutiden, sen behöver man inte alltid tycka om det. 

När jag hörde Lords Of Summer första gången, via taskigt inspelade LIVE-klipp från deras konsert i Bogata/Colombia, fick jag en massa olika tankar. Inledningsvis möts jag av en deja vue-upplevelse från tiden jag hörde låtar från Kill Em All för första gången. Snabba, opolerade och tunga thrash-riff. Trots jämförelsen med de gamla alstren, är vi fortfarande i nutid. Med det menar jag att de blandar de gamla thrashiga soundet tillsammans med sitt senare kanske mer polerade rockiga arrangemang. Låten växlar hela tiden tempo och utseende. Metallica använder sig av Thrash-metal som stabil grund i låten, de blandar upp det med stick och solon både från nutid och den forna thrash-metal-eran.

Jag gillar det jag hör och jag gillar det så pass mycket att mina förväntningar inför det nya albumet har ökat betydligt. 

Lyssna själva på låten och bedöm via deras Demo-inspelning som är upplagd på Youtube eller köp den via iTunes.com.

 

 

REPORTER: Jonas Lööw (jonas.loow@rockbladet.se)
RECENSION: Lords Of Summer / Metallica
SKIVBOLAG: Blackened Recordings
DATUM: 2014-06-20
RELEASE: Digitalt via iTunes.com Exklusivt
BETYG:
RB-Betyg-7_10

 

BANDFAKTA – METALLICA

MEDLEMMAR
James Hetfield – lead vocals, rhythm and lead guitar
Lars Ulrich – drums
Kirk Hammett – lead guitar, backing vocals
Robert Trujillo – bass guitar, backing vocals

| FACEBOOK | HEMSIDA |

Metallica-Promo2013

Relaterade artiklar