NYHET: Nio nya band klara för Getaway Rock Festival

I dag fyller Getaway Rock Festival på programmet med ytterligare nio starka bokningar inför sommarens festival. Med dagens släpp, som rymmer allt från punkiga debutanter till legendarisk death metal, hålls en spännande tradition vid liv – nämligen att använda festivalen för att lyfta fram den regionala musikscenen i och omkring Gävle.

Annons 

 

unnamed

Under Getaway Rock Festival brukar en rad lokala och regionala band lyftas fram och presenteras för den stora festivalpubliken. I år är inget undantag och nu har inte mindre än nio band från Gävle och närregionen bokats till festivalen. Bokningarna har gjorts i samarbete med Gefle Hårdrocksklubb och det rymmer allt från lovande nykomlingar till kära återseenden.

Det hyllade power metal-bandet Storyteller uppträdde på Getaway Rock 2012. Sedan de senast spelade på festivalen har de hunnit släppa albumet "Dark Legacy", som är bandets fjärde skiva sen 2000-års hyllade, självbetitlade debut. Ett annat band med en lång och gedigen karriär är death metal-pionjärerna Sorcery från Sandviken, som under slutet av 80-talet var med och definierade det svenska death metal-soundet. Förra året släppte bandet deras första nya studioskiva på över 20 år – "Arrival At Six". Stärkta av strålande recensioner följde Sorcery upp skivan med att genomföra sin första amerikanska headlineturné.

Bland de nyare bekantskaperna i dagens släpp, som årets festivalpublik rekommenderas att upptäcka i sommar, märks bland annat den Grammisnominerade gitarristen Steven Kautzky Anderssons nya rockband Electric Religions samt det nyligen EP-debuterande posthardcorebandet Crooked Letter

Hela dagens bandsläpp:
Sorcery
Luftslott
Stone Division
Storyteller
Electric Religions
Crooked Letter
Patronymicon
Greybeards
Propane Headrush

Getaway Rock Festival arrangeras i Gävle 7-8-9 augusti.

Samtliga hittills släppta akter:
Volbeat, Slayer, Opeth, Dimmu Borgir, Steel Panther, Black Star Riders (Thin Lizzy), Arch Enemy, Watain, Kreator, Airbourne, Skid Row, Edguy, Doro, Napalm Death, Michael Monroe, Dregen, The Haunted, Heaven Shall Burn, Gorgoroth, Marduk, Sonic Syndicate, Skindred, Possessed, Powerwolf, Skitarg, Sólstafir, Paul Di’Anno, Kadavar, The Agonist, Malevolent Creation, Satan's Satyrs, Mantar, Robert Pehrsson´s Humbucker, Cattle Decapitation, The Unguided, Maskinisten, Blues Pills, Black Trip, Her Bright Skies, Revelations, Sorcery, Luftslott, Stone Division, Storyteller, Electric Religions, Crooked Letter, Patronymicon, Greybeards, Propane Headrush.

Relaterade artiklar