TAKIDA – VÄSTERÅS CITYFESTIVAL 27/6

Fiskartorget fylls snabbt med folk i alla åldrar samtidigt som regnet hänger och bara väntar på att få komma ner. Jag vet att grabbarna från Ånge aldrig skulle banga en spelning för något och jag vet att dom alltid levererar till 100% men hur bra var det egentligen?

Annons 

 

DSC_0074

Jag hade höga förväntningar ikväll eftersom det är första gången jag ser bandet på en festival och att det finns mer möjligheter i deras framträdande. Denna turnépremiär inleder bandet med ”Haven Stay” som bryter Västerås mörka kontraster med den gråa himmelen och får hela torget att röra sig lite, i alla fall någon meter.

Takida är ett band som inte brukar överraska på något sätt, varken setlisten eller framträdandet men ikväll var det äntligen dags att ändra på det. Att se sångaren Robert Petterson som vanligtvis inte brukar göra några större utspel imiterar idag en yngre Eddie Vedder som hoppar och går loss på allt och alla, inte allt för vanligt att se hos honom! Fortsätt med det för det gör du bra.

Denna kväll presenterades också 2 nya låtar live från senaste albumet ”All Turns Red” som släpptes tidigare i våras, den lite medryckande ”Brimstone” och senaste singeln ”To Have And To Hold” där allsången gav en viss person gåshud.

DSC_0105

Det är viktigt att bjuda på sig själv och sin publik fick jag lära mig i Fredags då Robert blev badsugen och helt plötsligt innan Encoren springer han ner och doppar sig i Svartån inför några tusen personer, upp på scen igen för att avsluta denna afton med ”I Am The World” och ”Evil Eye”.

Detta var den bästa Takida spelningen jag vart på hittills och jag kan inte vänta tills nästa gång.

SKRIBENT: Jim Bergqvist (jim.bergqvist@rockbladet.se)
FOTOGRAF: Jim Bergqvist (jim.bergqvist@rockbladet.se)
KONSERT: Takida
ARENA: Fiskartorget / Västerås
DATUM: 2014-06-27
BETYG: 8/10
BÄSTA LÅTEN : Robbans Eddie Vedder utbrott i ”I Am The World”.
SÄMSTA MINNET: Börja med Pyroteknik.

BANDFAKTA – TAKIDA
Robert Pettersson – Vocals
Tomas Wallin – Guitar
Fredrik Pålsson – Bass
Kristoffer Söderström – Drums
Mattias Larsson – Guitar
Chris Rehn – Keyboards

| FACEBOOK | HEMSIDA |

DISKOGRAFI
Make You Breathe – 2006
Bury The Lies – 2007
The Darker Instinct – 2009
The Burning Heart – 2011
All Turns Red – 2014

 

SE HELA BILDSERIEN – TAKIDA

 

Latest posts by Jim Bergqvist (see all)

Relaterade artiklar