TIPS: The Hawkins – Från vaggan till Sweden Rock Festival på 15 månader.

Jag såg The Hawkins på scenen för första gången för drygt två veckor sedan. Det var en upplevelse som gav mersmak. Och redan nu är de på väg mot Sölvesborg/Norje för spelning på Sweden Rock Festival 2014.

The Hawkins spelade då på Highway to Hellg i Arboga och det var inte några frågetecken om det var uppskattat. Det slutade med att bandet fick avböja publikens rop på extranummer på grund av tidsbrist. För mig är detta är ett band att hålla ögonen på.

Vilka är då dessa fyra killar som fick puben att koka den kvällen, var kommer de ifrån och ännu mer intressant – vart är de på väg?

Bandet skapades första mars 2013, då som en kvintett och i den formationen släpptes snart skivan Part I: The Circus. Sedan dess har bandet bantats ner till en kvartett och Johannes klev in och tog över sången. Ett drag som gav bandet lite mer skarp och tydlig profil i mitt tycke. På ettårsdagen så släppte bandet också sin andra skiva Part II – The Puppet Show.

 

The Hawkins – Give It Up.

 

SWEDEN ROCK FESTIVAL.

The Hawkins har utöver två skivor också vunnit en spelning på Sweden Rock Festival. Bandet ställde upp i en omröstning på nätet där de tre banden med flest röster fick öppna varsin dag på festivalen. The Hawkins plockade hem en av dessa tre platser före de 680(!) band som ställde upp.

Inte illa för ett band som då funnits i knappt 9 månader.

Nu sex månader senare så är det dags, Sweden Rock Festival öppnas på lördag av The Hawkins. Så gör er själva en tjänst och gå till 4sound Stage, 11.30 och öppna den sista festivaldagen så som man skall öppna den.

Med en redig dos rock.

 

Se bilder på The Hawkins här

no images were found

 

BANDFAKTA – THE HAWKINS

MEDLEMMAR

Johannes Carlsson – Sång & Gitarr.
Mikael Thunborg – Gitarr.
Martin Larsson – Bas.
Albin Grill – Trummor.

DISKOGRAFI
2013 – Part I: The Circus
2014 – Part I: The Puppet Show

Officiell HEMSIDA

Officiell FACEBOOK

Officiell ROCKBLADET-BLOGG

 

TEXT & FOTO: Torbjörn Skogsberg (torbjorn.skogsberg@rockbladet.se)

 

Lyssna på The Hawkins på Spotify.

 

Latest posts by Torbjörn Skogsberg (see all)

Relaterade artiklar