Inför Väsby Rock Festival 2014

Förra året, 2013, slog Väsby Rock Festival upp sina armar för första gången med en endagarsfestival just utanför Stockholmcitys ramar. I år slår festivalen på större och bjuder upp till en tvådagars festival i samma område som förra året, men med vissa ändringar som kommer få alla besökare från i fjol att uppskatta festivalen än mera.

vasby_rock_logo_450px

1-åringen Väsby Rock Festival slog på stora trumman redan i ett tidigr skede genom att boka hemmasönerna Europe som headliner och avslutande spelning för festivalen. Just den bokningen om någon bör ju ge festivalen den skjuts de verkligen behöver för att kunna bli ett bra namn inom rockscenen och som festivalarrangör.
Jag hoppas verkligen för Väsby Rock Festival att det tar en ordentlig fart, för det förtjänar både ledningen och festivalen som sådant. Stockholm behöver även en festival som inte är artistnischad, det finns redan och har alltid funnits.

vasby_rock_2013_(c)_micke_andersson

Tittar vi tillbaka på Väsby Rock Festival anno 2013, så trots sin ringa ålder, var festivalen otroligt bra arrangerad. Scenerna stod bra, tidsschemat höll i princip på minuten rakt igenom hela festivalen trots det pressade schemat som var. Och att absolut inte glömma, Väsby Rock Festival ledning som hela tiden fanns i och överallt på festivalen med sina otroligt stora och glada leenden, med 210% fokus på service och funktion till besökare och artister.

vasby_rock-2013_corroded_(c)_micke_andersson

Det enda negativa med förra på festivalen, var väl att alldeles för många satt fastklistrade inne på ölområdet och kom aldrig eller sällan ut och hoppade framför scenen tillsammans. I år hoppas jag verkligen att det inte kommer ske, speciellt med tanke på att festivalen förutom utökar med en extra dag, så har de även fått tillstånd att servera och hantera öl och vin på hela området. Därmed försvinner öltältens betydelse, och pubkliken kommer då förhoppningsvis hålla sig vid eller nära båda scenerna.

Sen är det en riktigt bra spridning på genres inom Rocken på banden som kommer stå på de två scenerna hos Väsby Rock Festival i år. Det är ett 26 band starkt startfällt på årets upplaga av Väsby Rock Festival. Ingen har väl missat att Upplands Väsby's stoltheter EUROPE kommer spela på lördagen, men inga mindre än Candelmass tar ledartröjan redan på fredag.

Förutom EUROPE och Candelmass kommer följande band ställa sig på scenen

At Vance Barbe-Q-Barbies Coldspell
Degreed Denied Devils Train
Dynamite Grand Design Gotthard
House of Lords House of Shakira Johnny Lima
Jorn Lover Under Cover Mean Streak
Mud & Blood Pretty Maids Primal Fear
Rage of Angels Shotgun Subztain
The Answer TNT Treat

Missade du förra årets upplaga av Väsby Rock Festival, så tycker jag helt klart att du absolut ska se till att INTE missa det här årets upplaga. En tvådagars Rockfestival i Stockholm, när hände det senast?

Och vi ses väl på plats i festivalyran.

| Väsby Rock Festival Officiella | Väsby Rock Festival Facebook |

Relaterade artiklar