KONSERT: Bring Me The Horizon (Bråvalla Festival)

Bring Me The Horizon har besökt Sverige många gånger under åren. Senast var det på Fryshuset i december förra året där jag självklart fanns på plats. Idag står de på en mycket större scen i dagsljus och jag ställer mig frågan om de kommer att kunna förmedla samma känsla som i en dunkel men charmig inomhuslokal.

Shora Ahmadi_BringMeTheHorizon-8207-copy

De går på scen och drar igång med låten "Can you feel my heart". Publiken är med till hundra procent från början till slut. Det här är ett band som har ett otroligt starkt stöd av fansen och som väcker starka känslor under sina livespelningar. De flesta fansen kan texterna och sjunger med. 

Spelningen förlorar lite av sin mystik (på grund av den stora scenen och speltiden) men vinner på energin och glädjen bandet förmedlar. Sångaren Oliver Sykes känns mer ödmjuk än vanligt och han bjuder mer på sig själv. Han ger även publiken komplimanger då han säger: "You guys are fucking awesome!" Han lägger dock till: "We need a cirlepit you fucking cunts". Han har nu varit sångare i bandet i tio hela år. Det är intressant att följa honom på scen, ett ögongodis man inte får nog av. 

Bring Me The Horizon har utvecklats till ett professionellt liveband som inte verkar tröttna på att stå på scen utan istället får energi utav det stora publikstödet. Man ser att de verkligen älskar det de gör. De levererar mycket nytt material från skivan Sempiternal som släpptes 2013. Sista låten blir "Sleepwalking". I slutändan kan jag känna att det överdrivs lite med för många "wall of death" men själva liveframträdandet är riktigt bra även om det skiljer sig mot hur det skulle ha utspelat sig i en mindre lokal. 

SKRIBENT: Malene Aakre (malene.aakre@rockbladet.se)

FOTOGRAF: Shora Ahmadi (shora.ahmadi@rockbladet.se) 

EVENT: Bring Me The Horizon

ARENA: Bråvalla / Norrköping


DATUM: 2014-06-26

BÄST: Go to Hell, for Heaven's Sake

BETYG: 
8/10


Relaterade artiklar