KONSERT: Of Mice And Men(Bråvalla)

Of Mice And Men gjorde sin första Sverigespelning någonsin på Bråvalla festivalen. Trots detta fick de äran att spela på den stora Panorma scenen och detta axlade de med bravur. 

Shora Ahmadi_OfMiceAndMen-2290

Det riktigt svänger om det när Of Mice And Men drar igång på Panorama scenen. Austin Carlile(tidigare sångare i Attack! Attack!) är spänstig som en groda på scen och laddar publiken med sina tunga growl. Aaron Pauly briljerar med sin ljuva stämma i rensången. Tillsammans blir det en skör symbios som på skiva låter rent och cleant i övergångarna, men som stundtals blir krystat live. Åtminstone låter bandet väldigt annorlunda live. Det är dock en enorm utmaning att spela på en sådan här stor scen när man har två vokalister som sjunger varannan mening i vissa låtar. Kanske hade man kunnat skruva upp Aarons mick lite enligt min smak. Han faller in lite i bakgrunden och det är synd!  Jag tycker dock att de tar sig an den enor utmaningen ambitiöst för att slutligen ro hem alltet.

Kvällens mest känslomässiga ögonblick kommer medm låten Another You som förkunnas gå ut till alla i publiken som någonsin har förlorat någon. Det är en väldigt vacker men svängig låt som jag direkt fastnade för. Själv har jag inte mycket erfarenhet av att lyssna på bandet i sig. Det är trevligt när man får sin första upplevelese av ett band i liveform, men helt ärligt så känns det som två olika band på skivas och live, på gott och ont. 

De avslutar med låten You're not alone som helt klart är publikens stora favorit. Det är inte ofta man hör ett metalcore band som ändå lyckas inkorperera ett sådant svängigt gung i sina låtar. Good on you guys!

 

SKRIBENT: Malene Aakre (malene.aakre@rockbladet.se)


FOTOGRAF: Shora Ahmadi (shora.ahmadi@rockbladet.se) 


EVENT: Of Mice And Men

ARENA: Bråvalla / NorrköpingDATUM: 2014-06-28

BÄST: Another You

BETYG: 
7/10


 

 

 

Relaterade artiklar