KONSERTNYHET: Avatar till Stockholm i vinter

Vad tror du om ett soundtrack passande jordens undergång samtidigt som du bjuds på apokalypsens största show? Om det låter lockande ska du för inget i världen missa Avatar och deras konsert på Klubben – Fryshuset i Stockholm den 14 december. Inleder kvällen gör brittiska The Defiled. Biljettsläpp 14 juli kl 9.00. 

AVATAR-press

Avatar bildades kring millennieskiftet av John Alfredsson och sedan dess har det tillkommit medlemmar som fått bandets energi att stiga mot himlen som ett gigantiskt svampmoln. Bandet är passionerade, skoningslösa och ständigt i rörelse framåt. Försök inte placera dem i ett fack, för Avatar är en pusselbit som inte passar in i musikens många gånger trånga fack.

Avatar är en dödsmelodisk freakshow som tänjer på alla möjliga gränser på ett föredömligt sätt. Att bandets namn betyder "Gud i förklädnad" känns många gånger väldigt passande.

Avatar är nu aktuella med sitt femte studioalbum "Hail the Apocalyse” som är en driven, tekniskt progressiv skiva som täcker en vid bredd av stilar utan att bli spretig. Det är med detta album som Avatar bestämt satt ned foten vad gäller originalitet och uppfinningsrikedom. 

Den 14 december kommer Avatar att tonsätta årstidens mörker och ge oss den energi vi behöver för att klara oss genom vinterns kalla omfamning. Att dessutom få en dos av kvällens gäster som är brittiska The Defiled känns som en tidig och välkommen julklapp. 

Datum

14.12 – Stockholm, Klubben – Fryshuset

Biljetter

Biljetterna kostar 200 kr + serviceavgift och säljs via LiveNation.se, Ticnet.se / 077-170 70 70 samt Ticnet-ombud.

 

Relaterade artiklar