KONSERTRECENSION: Pretty Maids – Väsby Rock Festival 2014

Det verkar som att merparten av publiken här på Väsby Rock är här idag för att bevittna Pretty Maids och det ligger lite förväntningar i luften! Efter ett mäktigt Intro blåser ett laddat Pretty Maids igång med Mother of all lies ! Det är proffsigt och snyggt och publiken är med på noterna, sjunger, dansar och vevar luftgitarr med armarna.

18072014-Pretty-Maids-vrf14-JS-_DSC6679

Danska Pretty Maids har varit med och de har turnerat med de flesta stora band, spelat på de stora festivalerna och släppt en mängd framgångsrika album såsom t.ex Future World och Jump The Gun! Bandet bildades -81 av sångaren Ronnie Aktins och gitarristen Ken Hammer

Publiken verkar vara väl insatta i låtarna och sjunger med i refrängerna för fulla halsar! Vi blir serverade låtar från hela deras framgångsrika karriär som t.ex Red Rock and heavy, My soul to take och Generade från hyllade Future World plattan. Ronnie Haktins är väl inte direkt någon ungdom längre, men han bevisar verkligen att han har pipan i behåll och han en otroligt karismatisk, underhållande och rutinerad frontman i absoluta världsklass. Pretty Maids har verkligen fått igång den riktiga stämningen här på Väsby Rock.

18072014-Pretty Maids-vrf14-JS-_DSC5036

Det jag gillar med Pretty Maids mest är att allt verkar vara väldigt noga genomtänkt. Allt från låtval och rekvisita till scenografi och scenkläder och det ger ett proffsigt och rutinerat intryck! Jag får känslan när jag ser det här bandet live att jag befinner mig på en stor utsåld stadium och det är faktiskt även så proffsigt det låter i kväll om Pretty Maids!

Det är mycket allsång och publikfrieri och stämningen är i topp! På stämningsfyllda Little drops of heaven stämmer hela publiken upp i unison allsång och den följs upp av sedvanliga Pretty Maids extranummer nämligen Future World och Little Wings of heaven.

Pretty Maids går ut och bugar och tackar för sig till tonerna av Monty Pythons Sit on My face. Det är verkligen världens ballaste konsertoutro och vi garvar och minns en fantastisk konsert och Pretty Maids har än en gång gjort stor succe!

 

SKRIBENT: Thorbjörn Skogh (thorbjorn.skogh@rockbladet.se)
FOTOGRAF: Jimmie Sonelius (jimmie.sonelius@rockbladet.se)
BAND: PRETTY MAIDS
ARENA: VÄSBY ROCK FESTIVAL 2014
DATUM: 2014-07-18
BÄSTA LÅT: Allsången i Little drops of heaven gav mig gåshud
BETYG: 

RB-Betyg-8_10

 

BANDFAKTA – PRETTY MAIDS

MEDLEMMAR
Ronnie Atkins : Sång


Ken Hammer : Gitarr
Morten Sandager : Keyboard
Rene Shades: Bas
Allan Tschicaja: Trummor

| FACEBOOK | HEMSIDA |

Relaterade artiklar