NYHET: Fem nya band + endagsbiljetter till Getaway Rock Festival

Igår presenterade FKP Scorpio ytterligare fem band till sommarens Getaway Rock Festival. I samma veva släpptes även speldagarna och årets endagsbiljetter. Med en månad kvar är festivalen snart helt färdigbokad, men även efter gårdagens bandsläpp finns en handfull akter kvar att tillkännage.

about-mustasch1

Tidigare i år släppte Mustasch sitt sjunde album. Sedan debut-EP:n "The True Sound of the New West", som kom 2001, har Göteborgskvartetten etablerat sig som ett av landets största och mest uppskattade hårdrocksband. En position som stärktes ytterligare då nya "Thank You For The Demon" avtäcktes i januari. Med "Thank You For The Demon" flyttade Mustasch fram sina positioner och nu är det även klart att de kommer till Getaway Rock i augusti. 

Precis som Mustasch har även de progressiva amerikanerna Bigelf släppt ett helgjutet album i år. I deras fall handlade det om "Into The Maelstrom". Albumet var bandets första skiva på sex år och utgjorde en nystart för Bigelf, som efter medlemsbyten kommer till Gävle med sin nya formation. 

De övriga nya namnen i årets festivaluppställning är det polska death metal-bandet Vader, det svenska rockbandet Abramis Brama, som verkar i gränslandet mellan den svenska proggen och Black Sabbath, samt den svenska trion Three Seasons, som just nu är aktuella med det internationellt hyllade albumet "Grow".

Dessvärre måste vi även meddela att sedan tidigare bokade Cattle Decapitation har tvingats ställa in hela sin Europaturné – däribland den inplanerade spelningen på Getaway Rock – på grund av oförutsedda händelser.

Endagsbiljetterna till Getaway Rock Festival säljs från och med i dag via Eventim och speldagarna för alla hittills släppta band finns på festivalens hemsida.

Hela gårdagens bandsläpp:
Mustasch
Bigelf
Vader
Abramis Brama
Three Seasons

Getaway Rock Festival arrangeras i Gävle 7-8-9 augusti.

Samtliga hittills släppta akter:
Volbeat, Slayer, Dimmu Borgir, Opeth, Steel Panther, Mustasch, Black Star Riders (Thin Lizzy), Arch Enemy, Watain, Kreator, Airbourne, Skid Row, Edguy, Doro, Napalm Death, Michael Monroe, Marduk, Bigelf, Dregen, The Haunted, Heaven Shall Burn, Gorgoroth, Vader, Sonic Syndicate, Skindred, Possessed, Powerwolf, Skitarg, Sólstafir, Paul Di’Anno, Abramis Brama, Kadavar, The Agonist, Malevolent Creation, Satan's Satyrs, Mantar, Robert Pehrsson´s Humbucker, The Unguided, Three Seasons, Maskinisten, Blues Pills, Black Trip, Her Bright Skies, Revelations, Sorcery, Luftslott, Stone Division, Storyteller, Electric Religions, Crooked Letter, Patronymicon, Greybeards, Propane Headrush.

Relaterade artiklar