NYHET: Motörhead klara för Way Out West

Motörhead kommer att spela torsdagen, 7 augusti. Samma dag som Queens Of The Stone Age.

motorhead-anp

You know I'm born to lose, and gambling's for fools,
But that's the way I like it baby,
I don't wanna live forever,
And don't forget the joker

Utan att göra någon slags hittepåpsykologisk tolkning av Lemmys kanske mest kända textstycke kan vi ju enas om att den där typen av gasen i botten-lyrik trots allt säger något om det vi alla drömmer om men aldrig gör. Full fart, stanna inte. Volymen på elva. Botten upp. Ingen ånger. Livet till max. Och inget band har någonsin levt som de lär som Motörhead.

Men våga inte reducera dem till en kliché. Motörheads betydelse för allting som är rockenroll är nästan omöjligt att sammanfatta. De ÄR ursprunget för så gott som alla attribut vi förknippar med rock – image, attityd och kompromisslöshet. Bandets inflytande över alla former av punkrock, metal och rock matchas bara av förmågan att parera trender, tid och genrer. Musikhistoriskt skulle vi levt på en helt annan planet om det inte vore för Motörhead. Fråga vilken rockmusiker som helst i vilket land som helst, och chanserna är stora att de har ett intimt förhållande med Motörhead

Och det där är bara historien. Motörhead (bandnamnet lyftes från termen för tjackpundare i England) levererar, snart 40 år in i karriären, mot alla odds och livsstilsmässiga ofattbarheter, alltjämt klassiker. Senaste ”Afterburner” (2013) är en samling lika knäppt catchy låtar som blåser skallen av dig, en platta fullt jämförbar med, säg, Orgasmatron (titlarnas titel!) eller Bomber. 

Vi skulle kunna hålla på för alltid. Vad vi vill säga är att de kommer till Way Out West. Till oss. I år. 

Vänta bara. När Mikkey Dee (stadens son för oss i Göteborg) formligen bankar skiten ur trumsetet, när Phil Campbells gura krämar sönder decibelgränserna och när Lemmys så ljuvligt hesa, skräniga pipa gastar sanningar kommer du att genomgå en nära livet-upplevelse. 

Datum:

Way Out West i Göteborg – 7-9 augusti

Relaterade artiklar