NYHET: Nightrage signar med Despotz Records

Det svensk/grekiska melodiska death metal-bandet Nightrage har tecknat ett skivbolags- och förlagsavtal med Stockholmsbaserade musikbolaget Despotz.

Annons 

 

Despotz+Nightrage
Från vänster: Ömer Akay ( Despotz ), Ronnie Nyman, Marios Iliopoulos, Anders Hammer, Carl-Marcus Gidlöf ( Despotz )

Nightrage grundades i Grekland kring millennieskiftet av Marios Iliopoulos och hans nära vän Gus G. Starkt påverkad av Göteborgs metalscen flyttade bandet strax därefter till Sverige för att jaga sina drömmar därifrån. Sedan dess har Nightrage uppsättning varierat och musiker från bl.a At The Gates, Evergrey, Dark Tranquility, Amaranthe, Firewind etc. har passerat replokalen och studion. Gus G lämnade senare bandet och anslöt sig till Ozzy Osbourne 2009. Bandet har nu 14 år i tjänst och 5 album i baggaget, och har turnerat i Europa / USA / Kanada / Asien.

Marios @ Nightrage
Idag är vi stolta att meddela att vi har tecknat ett skivkontrakt/förlagsavtal med Despotz Records. Vi är superglada att arbeta med ett så dedikerade gäng och vi går in i studion Dug Out Production med Daniel Bergstrand den 15: e september. Vi vill passa på att nu officiellt presentera Ronnie Nyman som vår "nya" sångare.

Ömer @ Despotz
Drömmar kan verkligen gå i uppfyllelse, Nightrage är ett levande bevis på det. Jag är hedrad över att få arbeta med Marios och Nightrage, vi har verkligen samma bakgrund och visioner för att nå bandet till mainstream.

Ny singel / video kommer ut i höst och ännu obetitlade albumet (Nightrage 6:e) kommer släppas februari 2015.

Nightrage Facebook Nightrage Official
Despotz Facebook Despotz Official

(foto Micke Andersson @ ROCKBLADET.se)

Relaterade artiklar