NYHET: Smakprov från The Gaslight Anthems kommande album

Den 19:e augusti släpper heartlandrockarna The Gaslight Anthem sitt nya album Get Hurt. Det blir den riktiga uppföljaren till 2012 års succéplatta Handwritten.

Annons 

 

tgagethurt

Tidigare i år kom samlingskivan The B-sides som bl a innehöll magnifika akustiska versioner av Great Expectations, The '59 Sound och American Slang. Rockbladet gav skivan 9/10 och recensionen finns här.

Redan nu finns två smakprov från Get Hurt i form av Rollin' and Tumblin'Spotify + YouTube och titelspåret Get HurtYouTube. Det är två väldigt olika låtar där den förstnämnda är rivig punkrock som hade platsat på debutskivan Sink or Swim och Get Hurt är eftertänksamt lågmäld och påminner mer om sångaren Brian Fallons andra band The Horrible Crowes.

Så här sade Fallon om Get Hurt till Rolling Stone"With Get Hurt we wanted to see where else we could go with the band," frontman Brian Fallon tells Rolling Stone. "We thought it was time to change things up a bit. The song itself is similar to the feeling of a wreck you see coming, but long past the point you can avoid it." och "For this record, I went back and studied any band that had changed: the Stones, the Beatles, U2, Frank Zappa, Pink Floyd, all those bands. I was looking at any band that was one thing and then became something else. How did they do it? Did they do it overnight, or did they do it in stages? I wanted to figure out how far you can go without pissing people off."

Lyssna här: 

 

The YouTube ID of </span>KOLzbg5AYjw<span style="font-size: 12.727272033691406px"> is invalid.

 

|HEMSIDA| |FACEBOOK|

Relaterade artiklar