Bullet – Rockviken 2014

Rockviken 2014 avslutades starkt av Bullet. Ett mycket bra val och det känns svårt att tänka sig ett bättre avslut på en rockfestival än eld, Rock och ett grymt ös!

ARTIKEL_BULLET_RV2014_TSKOGSBERG

Rockviken 2014 har vart en mycket bra festival. Precis som första året (2013) så är den väldigt välorganiserad och banden är välbokade. Inte minst så Bullet, ett personligt favoritband och på något sätt ett självklart avslut på en rockfestival. 

Det är få saker som gör mig så glad på en festival som att se Bullet-bussen. Inte bara för att jag vet hur bandet låter men just för den är så ikonisk (på ont och gott, om man frågar Bullet om deras resor i Tyskland). När jag ser bussen stå bakom stora scenen så känns det som att kvällen börjar arta sig och deras låt Rolling Home börjar spela i huvudet på mig. 

När Bullet lirar så är det Hårdrock på menyn. Hårdrock hela vägen. Vissa skulle säga att det är klyshigt, men för mig så är det egentligen en kärleksförklaring till hårdrocken som helhet. Pyroteknik, eldkvastar, pekande fingrar, riffen, energin.. ja, allt leder till en konsertupplevelse som jag är beredd att åka en bit för att uppleva. 

 

Jag såg Bullet för första gången på Metallsvenskan 2013 och bara ett par månader innan så började jag lyssna på dem och hittade genast en ny stjärna på rockhimlen. 

Som jag skrev i min första artikel om Bullet (Metallsvenskan 2013): 
"Det är inte för inte bullets egna hemsida säger att dom har två Lead Guitars."
Det är helt enkelt så det ligger till. 

 

Jag plåtar mina tre låtar i fotodiket och sedan ställer jag mig en bit framför ljudbordet och njuter. Det är verkligen bra. Hell Hofer är eventuellt lite rund under fötterna men det påverkar inte hans sång och Adam Hector har kanske kvällens bästa energi på scenen.

Efter ett tag så tar jag mig till öltältet, köper en öl och står och diggar och ler. 

Chris Adam från Smash Into Pieces står bredvid mig. Efter ett tag så säger han: "Alltså, skapligt tight band".  "Mmmhm!", svarar jag. Det finns inte mycket mer att säga.

 

Det finns sånna där bra tillfällen i livet. Att stå bland en massa hårdrockare som dricker öl och höra Bullet spela live 50 meter bort är definitivt en av dom stunderna.

Jag ser verkligen fram mot deras nya platta Storm of Blades som släpps i september.

 

Bullet – Storm of Blades.

 

 

SPANA IN BILDERNA FRÅN SPELNINGEN HÄR.

 

BANDFAKTA – BULLET

MEDLEMMAR

Hell Hofer – Sång & Gitarr.
Hampus Klang – Lead guitar.
Alexander Lyrbo – Lead guitar.
Adam Hector – Bas.
Gustav Hjortsjö – Trummor.

DISKOGRAFI
 

2014 (3e September) – Storm Of Blades
2012 – Full Pull
2011 – Highway Pirates
2008 – Bite The Bullet
2006 – Heading For The Top
2003 – Speeding In The Night
2002 – Heavy Metal Highway 7"

 

 

 

Officiell HEMSIDA

Officiell FACEBOOK

 

TEXT & FOTO: Torbjörn Skogsberg (torbjorn.skogsberg@rockbladet.se)

 

Lyssna på Bullet på Spotify.

Latest posts by Torbjörn Skogsberg (see all)

Relaterade artiklar