FESTIVAL: Rockbladet laddar upp inför Getaway Rock Festival 2014

Om bara några dagar drar hårdrocksfestivalen Getaway Rock Festival 2014 i Gävle igång. Årets lineup ser återigen riktigt bra ut, eller vad sägs om SLAYER, VOLBEAT, OPETH, MUSTASCH och AIRBOURNE? Vi på ROCKBLADET.SE laddar nu upp för fullt. Vi hoppas och tror att årets upplaga kommer bli lika häftigt som förra året.

140731-GRF2014-Poster 

Förra årets upplaga av Getaway Rock Festival hade lyckats boka tre ruskigt stora akter som System Of A Down, In Flames och Deep Purple. När de även levererade tre grymt bra konserter så var nu frågan om de skulle kunna matcha de startfältet även i år?

Jag personligen tycker att de nästan nått fram lika bra även i år, kanske inte riktigt lika stora akter som de ovanstående tre trots allt är. Men jag tror det kommer kunna levereras lika mycket tryck under Slayers spelning som det gjordes förra året under In Flames spelning i ösregn. Om man nu tycker att det fortfarande saknas någon riktigt stor smällkaramell, så tycker jag man ska vara mycket mer än nöjd när det gäller det så kallade mellanskiktet av rockband, eller vad sägs om Opeth, Airbourne, Steel Panther, Mustasch, Bigelf, Black Star Riders och Arch Enemy. Dessa band brukar dessutom ge mer än 110% på scen, de lämnar sällan sin publik oberörd.

När det väl kommer till festivaler till skillnad från vanliga konserter, så älskar jag mer det oväntade än det väntade. Det är ju så häftigt när man råkar dyka förbi en konsert med ett band man kanske knappt hört talas om innan, och de levererar någonting du sent kommer glömma. Det är ju det jag mest av allt ser fram emot.

I år har de bokat några intressanta blues- och 70-talsrock-akter som bland annat Bigelf, Black TripKadavar, Robert Pehrssons HambuckerRelevations och Blues Pills.

Sista bandet in, som blev klart igår, är de tjej-hårdrockande bandet Imber, som går in och ersätter GorgutsBlack Stage redan första dagen.

Rockbladet.se kommer vara på plats och bevaka hela tillställningen. Vårt crew består av Jonas Lööw, Fredrik Olofsson, Linda Hasselblad, Kady Moore och Emilia Lindberg. Du kommer kunna följa vårt arbete via nedanstående tjänster och platser.

Förutom många bra konserter kommer även ett antal av banden att ha signeringar. Detta kommer ske hos Gävle Hårdrocksklubbs tält som kommer är placerat utanför Black Stage-byggnaden.

Håll dig hela tiden uppdaterat både via Getawayrock.se och Rockbladet.se.

VI SES I VIMLET OCH PÅ WEBBEN!!

Instagram.com/Rockbladet
LIVE.Rockbladet.se
Facebook.com/Rockbladet
Rockbladet.se/Festivaler/Getawayrock2014

 

Relaterade artiklar