GETAWAY: Dregen är verkligen en live-artist av rang

Scenen hade de fixat på ett lite annorlunda och coolt sett. Högtalarna var uppställda lite snett och slarvigt, får en skön känsla att man fått besöka dem i replokalen. DREGEN hoppade in och gör det han är bäst på, ge allt och uppmana publiken att haka på.

140809-GRF2014-DREGEN-JL-BILD0002

Rent musikaliskt tycker jag Dregen lyckats skapa sig ett eget sound, så klart inspirerat av både Backyard Babies, Hellocopters och Michael Monroe. Ett skön mix mellan rock i högt tempo till lite mer långsam blues.

Han har en riktigt bra närvaro på Red Stage, utnyttjar scenens fulla bredd. Hans forhållandevis tidiga speltid och det varma vädret till gjorde att det tog en stund innan folket hittade fram till Red Stage. Han hade en sprudlande energi som håller i hela vägen, trots den höga sommar-temperaturen. Han pustar och stånkar en del mellan låtarna, men det skakar av sig fort.

Under senaste singeln Flat Tyre On A Muddy Road tog han in många av sina musikvänner bland annat Michael Monroe som precis spelat på Green Stage.

Jag hoppas innerligen att Dregen kommer fortsätta sitt soloprojekt, där han helt själv får äga allt fokus.

BILDSERIE:

 

TEXT & FOTO: Jonas Lööw (jonas.loow@rockbladet.se)

BAND: DREGEN
EVENT: Getaway Rock Festival / Red Stage

DATUM: 2014-08-09

Relaterade artiklar