GETAWAY: Edguy – Entrade scenen full av energi

EDGUY entrar Green Stage under eftermiddagen på festivalens första dag och det är hyftsat mycket publik på plats. Bandet är rutinerat, fulla av energi och de har en fantastisk publikkontakt. Defenders Of The Crown är klockren och det känns som varenda besökare i publiken sjunger med i refrängen. Även King of Fools är fantastiskt bra. 

140807-GRF2014-EDGUY-JL-BILD0004

Ljudet kanske inte är det bästa under hela spelningen och sångaren Tobias Sammet's röst håller inte riktigt hela vägen, men det gör inte så mycket. Energin, glädjen och musikaliteten på scen når längre. Gitarristerna Jens Ludwig och Dirk Sauer kör grymma riff och hjälper till att lyfta fram bandet. Det var min första spelning med Ed Guy och jag ser fram emot att se dem igen.

 

BILDSERIEN

 

TEXT: Linda Hasselblad (linda.hasselblad@rockbladet.se
FOTO: Jonas Lööw (jonas.loow@rockbladet.se)
BAND: Ed Guy
EVENT: Getaway Rock Festival / Green Stage
DATUM: 2014-08-07

Relaterade artiklar