GETAWAY: Skindred – “We’re the odd ones out”

Skindred är ett av de band som utmärker sig lite extra med sitt säregna sound på Getaway Rock Festival 2014. De mixar allt från reggae, punk, hip hop, dance, metal, rock och mycket mer. "We're always the odd ones out, but that just makes us the cool ones in the crowd". Sångaren Benji Webbe's röst är det bra tryck i under hela spelningen och han imponerar med sina snabba skiftningar mellan tunga growl, reggae och metalvrål. Han domderar som en kung på scen och får publiken precis dit han vill. De skriker med till Fight the Power, dansar Harlem Shake, hoppar, röjer och sliter av sig tröjorna för att sen slänga runt med dem i luften. För att nämna några exempel. Jag gillar kontrasten när de bryter av med Macklemore & Ryan Lewis – Thrift Shop.

Skindred har både nominerats till och vunnit pris för bästa liveband och det är inga tvivel om att det är det här som bandet gör bäst. Sångaren Benji Webbe, bassisten Dan Pugsley, gitarristen Mikeydemus, trummisen Arya Goggin och Dj'n Dan Sturgess är en perfekt kombo av skickliga musiker och grymma underhållare. Har du inte redan sett bandet live är det på tiden. Låtarna Nobody, Ratrace och Wanted Wanted Wanted framför bandet med sån energi att det är omöjligt att inte ryckas med. Jag ser fram emot Skindreds nästa besök i Sverige och enligt Webbe ska de försöka komma tillbaka mer än nån gång per år.

 

BILDSERIE:

 

TEXT: Linda Hasselblad (linda.hasselblad@rockbladet.se)

FOTO: Linda Hasselblad (linda.hasselblad@rockbladet.se)

BAND: Skindred

EVENT: Getaway Rock Festival / Red Stage

DATUM: 2014-08-08

Relaterade artiklar