GETAWAY: Slayer manglade ned sin publik

Fredagens huvudakt Slayer gör ingen besviken när de börjar spelningen med Hell Awaits, The Antichrist och Necrophiliac. Det känns som bandet har låtarna i ryggmärgen. Något som kanske inte är helt oväntat för ett så rutinerat band som Slayer. Gary Holt headbangar näst intill konstant och får tillsammans med Kerry King till ett ordentligt tryck i låtarna. Redan tidigt får vi avnjuta klockrena riff och det är ingen tvekan om skickligheten hos dessa musiker!

140808-grf2014-slayer-fo-bild02

Showen bjuder inte på påkostade ljusshower eller eld, men det är nog lika bra. För varje gång man ser Slayer blir man slagen av den råa kraft de framför sina låtar. En eldshow med låtar som Postmortem, Die by the Sword och Seasons in the Abyss hade blivit för mycket. Det räcker med att Slayer öser precis så som de gör på scen. Publiken älskar det och även om det är en grym show kan jag nästan slå vad om att nästa spelning kommer att bli snäppet bättre. Slayer fortsätter att regera på trash-scenen.

 

BILDSERIE:

 

TEXT: Linda Hasselblad (linda.hasselblad@rockbladet.se)

FOTO: Fredrik Olofsson (fredrik.olofsson@rockbladet.se)

BAND: SLAYER
EVENT: Getaway Rock Festival / Green Stage

DATUM: 2014-08-08

Relaterade artiklar