INTERVJU: Nathan Hunt från Shaman’s Harvest

När jag hörde låten Dragonfly 2009 lyckades den haka fast sig och uppenbart inte bara hos mig. Videon till den har setts 2,3 milijoner gånger på YouTube. Sedan den kom har jag lyssnat på Shaman’s Harvest lite från och till. När jag nu fick chansen att ringa upp sångaren Nathan Hunt hemma i Missouri tvekade jag inte en sekund.

Shaman's Harvest

Rockbladet: Jag måste få börja med att fråga en sak på en gång. På den nya plattan Smokin’ Hearts & Broken Guns har ni med en cover, Dirty Diana (Michael Jackson). Varför just den?

Nathan: Vi brukar spela Dirty Diana när vi är ute på vägarna och alla gillar den så vi tänkte: Varför inte? Dessutom känner väl alla en eller en annan Dirty Diana, skrattar Nathan.

Rockbladet: Jag måste få vara nyfiken och fråga…. Nathan ”Drake” Hunt? Varför Drake (ankhanne)?

Nathan: Det var min tränare i high school som kallade mig det eftersom han tyckte att jag sprang som en anka, skrattar Nathan.

Rockbladet: Ni hade en riktig hit med låten Dragonfly från förra plattan. Finns det en hit på den här plattan också?

Nathan: Jag tror faktiskt att det finns flera som kan slå riktigt bra, flera starka låtar. Ena dagen tror jag mest på en låt, nästa dag på en annan.

Rockbladet: Vilken låt är roligast att lira live då?

Nathan: Det är nog Dangerous, eller Ten Millon Voices….. eller Blood In The Water. Jag måste nog säga Blood In The Water.

Rockbladet: Jag vet att du, under inspelningen av Smokin’ Hearts & Broken Guns, har behandlats för en aggressiv form av strupcancer. Hur mår du nu?

Nathan: Jag är friskförklarad, skönt nog.

Rockbladet: Du hade en röstcoach ett tag, Juliet Jackson. Varför det?

Nathan: Cancern i sig påverkade min röst så att jag fick dålig resonans eller klang om jag säger så. Jag hade aldrig haft en röstcoach innan hon började jobba med mig. Hon tyckte att jag sjöng felaktigt och illa, men jag lärde mig snabbt hur man ska använda lungorna, skattar Nathan. Ett problem med cancerbehandlingen var att jag inte producerade någon saliv, vilket också gör det svårt att sjunga.

Rockbladet: De fyra tidigare plattorna har ni gett ut själva men inte den här. Varför?

Nathan: Vi har haft erbjudanden, men de innebar att vi skulle tvingas offra en hel del kreativitet och frihet. När Mascot Label Group kom var det i rättan tid för våra pengar var på upphällningen och de är ett bolag som vi tycker har rätt attityd och bra artister. De gör inte som vissa andra som tror att rätt väg att gå är att sälja farmen men behålla hästen, skrattar Nathan.

Rockbladet: Shaman's Harvest har släppt Here It Comes som singel, den, Country As Fuck och Dangerous ligger uppe på YouTube, nya plattan Smokin’ Hearts & Broken Guns släpps i Europa 15 september och i resten av världen dagen efter. När kommer en video?

Nathan: Vi börjar spela in en video till Dangerous senast om två veckor.

Rockbladet: Blir det någon mer video?

Nathan: Ja det ska nog bli en till snart.

Rockbladet; Vilken låt blir det då?

Nathan: Ja du….. Vilken låt tycker du bäst om?

Rockbladet: Öhhhhh…….. Det är nog…. Jag tror……. In Chains. Den tycker jag har lite extra kanske. Lite bluesig rock.

Nathan: Ja, när plattan mer eller mindre var klar kom vi på att vi hade glömt den men eftersom vi verkligen ville ha med den fick vi jobba lite för det. Blues är det vi började med, det är ofta så här. Man åker och spelar på olika ställen längs Mississippi och så var det för oss med. Kul att du gillar den!

Rockbladet: Turné då? Kommer ni till Sverige? Det hoppas jag.

Nathan: Ja, turnéra ska vi ju och vi ska ”kick some cancer ass”. Nu lirar  vi här hemma, men sedan ska vi förhoppningsvis till Europa innan vi tar en sväng till här hemma. Helst vill vi spela överallt så Sverige? Why Not! Om du tjatar lite på ditt håll så tjatar vi på vårt så ska det väl lösa sig, skrattar Nathan. Förresten, gillar du att fiska?

Rockbladet: Ja?

Nathan: Med då säger vi så. Vi träffas i Sverige när vi spelar där och så sticker vi iväg och fiskar ihop!

Rockbladet: Absolut, det kör vi på!
Du ska ha tack för ett kul snack och så ses vi i Sverige.

Nathan: Ja, med lite tur redan i år. Vi ses!

Vi avslutar samtalet och jag sammanfattar för mig själv: Det är inte nog med att Shaman’s Harvest gör bra låtar, de har en jättetrevlig och kul sångare med. Jag ser verkligen fram mot att träffa killarna!

 

SKRIBENT: Christina Grönlund (christina. gronlund@rockbladet.se)
INTERVJU: Nathan Hunt / Shaman’s Harvest

 

BANDFAKTA – SHAMAN’S HARVEST

MEDLEMMAR
Nathan Hunt – Vocals &Acoustic Guitar
Josh Hamler – Rhytm Guitar
Ryan Tomlinson – Lead Guitar
Matt Fischer – Bass
 

DISKOGRAFI
ALBUM
Last Call For Goose Creek (1999)
Synergy (2002)
March of the Bastards (2006)
Shine (2009)
Smokin' Hearts & Broken Guns (2014)
SINGLAR
March of the Bastards (2006)
The Offering (2006)
Dragonfly (2009)
Shine (2010)
Here It Comes (2013)

|   Hemsida |   Facebook |  

 

 

Relaterade artiklar