KONSERTFOTO: Motörhead – Way Out West – 7/8

Årets till synes märkligaste bokning måste ändå vara MOTÖRHEAD på årets upplaga av WAY OUT WEST. Mitt ibland alla hipsters ställer sig det legendariska hårdrocksbandet MOTÖRHEAD på FLAMINGO-scenen under första dagen. Rockbladet.se var så klart tvungen att skicka dit en fotograf för att föreviga den här stunden.

140807-Motorhead-AS-DSC_2465

Inledningsvis så fanns där stora tomrum ibland publiken, men efter varje låt som spelades fylldes det på med mer och mer folk. Att lägga in ett hårt spelande hårdrocksband som Motörhead mitt i det mer dansanta och poppiga lineupen kan ju anses som dumdristigt och galet. Men jag skulle ändå anse att det är riktigt coolt. Nu förtiden är de flesta festivaler alldeles för nischade, vilket är synd. Istället som på 90-talets Hultsfredsfestival, så blandades allt mellan dansmusik som Prodigy till Black Sabbath, så varför inte MotörheadWAY OUT WEST? Jag hoppas att de kommer kunna göra liknande bokningar nästkommande år.

De spelar hårt och snabbt. Lemmys mumlande sång och mellansnack är precis som sig brukar. Mikkey Dee trummar på precis lika hårt och med samma energi han hade när han var 25 år, inget ålderströtthet där inte. Jag tror att den publik som samalts där tyckte det var tufft, ballt och kul, precis som alltid på en konsert med Motörhead.

 

HELA BILDSERIEN

 

TEXT: Jonas Lööw (jonas.loow@rockbladet.se)
FOTO: Amalie Stepperud Antonsen (amalie.antonsen@rockbladet.se)
EVENT: Motörhead
ARENA: Flamingo Stage / Way Out West 2014 / Göteborg
DATUM: 2014-08-07

Relaterade artiklar