KONSERTNYHET: Opeth gör exklusiv konsert i Sverige i höst

Det är långt ifrån en överdrift att säga att Opeth blivit ett av Sveriges mest namnkunniga och inflytelserika band ute i världen. I alla kategorier. Med sitt nya album "Pale Communion" alldeles runt hörnet kan vi nu meddela att bandet också kommer att göra en Sverigekonsert i Stockholm på Münchenbryggeriet lördagen den 15 november. Biljetterna släpps till försäljning på fredag den 15 augusti klockan 9.00
opeth-press 

Annons 

 

Sveriges sanna stoltheter i Opeth har alltid legat stegen före den övriga metalvärlden. De slutar aldrig utmana sig själva genom svåra och experimentella vägar. Utan att någonsin tappa bort sig själva. Opeth står i en klass för sig med sin tunga och progressiva metal med inslag av flera andra genrer. Tidlösa men samtidigt under ständig utveckling. I juni hölls "Metal Hammer God Awards" i London där Mikael Åkerfeldt – frontman, låtskrivare och sångare – i Opeth fick ta emot det prestigefyllda priset "The Golden God Award”.

Opeth bildades redan 1990, men med hyllade albumet "Ghost Reveries" från 2005 är det tydligt att bandet tog sig till sig till en helt ny nivå och vann nya fans världen över. Tre år senare följdes detta upp med mästerverket "Watershed". En skiva som blev en självklar succé i USA, men även i övriga världen där den nådde topp 20-placeringar på listorna i bland annat Japan, Australien och Kanada. Detta följdes upp med bandets tionde album ”Heritage” som kom 2011. Än en gång överträffade de sig själva med sitt mest framgångsrika alster hittills. I USA gick plattan rakt in på Billboardlistans nummer 19. En bedrift som det då var många år sedan en svensk artist kunde mäta sig med.

Nästa år är det 25-årsjubileum för Opeth som band. Det finns dock ingen anledning att vänta med festen eftersom Opeth släpper det högst efterlängtade albumet "Pale Communion” redan den 25 augusti i år. Detta faktum tillsammans med den glädjande nyheten att vi nu får chansen att se bandet live i Stockholm i höst gör att vi inleder firandet direkt.

www.opeth.com

Datum

15.11 – Stockholm, Münchenbryggeriet

Biljetter

Biljetterna kostar 360 kr + serviceavgift och säljs via LiveNation.se, Ticnet.se / 077-170 70 70 samt Ticnet-ombud.

Relaterade artiklar