KONSERTNYHET: Rival Sons återvänder till Sverige

De är ett av de mest hyllade och snabbast växande rockbanden under 10-talet. Med ett leende på våra läpparna och med värme i våra hjärtan kan vi meddela att Sverigefavoriterna i Rival Sons nu kommer tillbaka till våra breddgrader och gör konserter på KB i Malmö den 19 november, på Pustervik i Göteborg den 22 november och avslutningsvis på Münchenbryggeriet i Stockholm den 23 november. Biljetterna släpps på fredag den 8 augusti kl 9.00.

Annons 

 

rivalsons_press 
Senaste åren har det klassiska rockbandet Rival Sons med Jay Buchanan i spetsen varit här flera gånger. Samtliga Sverigekonserter har varit både hyllade och slutsålda, och festivalkonserterna enormt välbesökta. Kärleken mellan de svenska fansen och kvartetten med ursprung från Long Beach i Kalifornien har genom dessa konserter växt sig stark och skapat en unik relation.  

Rival Sons är aktuella med nya albumet ”Great Western Valkyrie” som släpptes i sommar med goda recensioner som följd. Albumet är bandets femte giv på sex år och visar på att Rival Sons inte bara väldigt produktiva, utan också snabbare än många i sin utveckling. Gruppen har gång på gång övertygat med sin tunga bluesrock och har på senaste skivan skalat fram ännu mer av kärnan i musikens kropp. Det är ett vuxnare sound som ömsat skinn och visar upp den nya huden, smyckad med berättande ärr. Deras självsäkra sväng är effektivare, vilket ger mer rum för det psykedeliska och bluesiga.

Spaltmeter kan ägnas åt att beskriva Rival Sons rå-rökiga träskboogie som har allt gemensamt med Led Zeppelins souliga gung och Son Houses delta-blues. Detta gör dock inte bandet rättvisa. Upplev istället på egen hand den angenäma käftsmäll som Rival Sons är när de spelar live. I november har vi alla chansen i Malmö, Göteborg och Stockholm. 

www.rivalsons.com

Datum

19.11 – Malmö, KB
22.11 – Göteborg, Pustervik
23.11 – Stockholm, Münchenbryggeriet

Biljetter

Malmö: Biljetterna kostar 320 kr + serviceavgift och säljs via Livenation.se, Kulturbolaget.se, Eventim.se, Eventim-ombud & callcenter 0771-651 000

Göteborg: Biljetterna kostar 320 kr + serviceavgift och säljs via LiveNation.se, Kulturbolaget.se, Ticnet.se / 077-170 70 70 samt Ticnet-ombud.

Stockholm: Biljetterna kostar 350 kr + serviceavgift och säljs via LiveNation.se, Ticnet.se / 077-170 70 70 samt Ticnet-ombud.

Relaterade artiklar