KONSERTRECENSION: Volbeat – Gav Getawaybesökarna en rejäl eldshow och rock-a-billy metal på högsta volym

Som ett hängivet Volbeat-fan står jag längst fram och väntar en bra stund innan danskarna i Volbeat nalkas på Green Stage. Klockan börjar ticka på och publiken är oerhört sega på att komma dit, endast 10 minuter kvar och det börjar fyllas på med allt fler människor. Volbeat inleder showen med låten "Doc Holliday", raketer skjuts upp och danskarna kommer in och livar upp Getaway Rock med en enorm scennärvaro.

140807-GRF2014-VOLBEAT-JL-BILD0003

Det som är synd med publiken är att man märker vilken skiva som fått dem att börja lyssna på Volbeat – nämligen den senaste plattan, "Outlaw Gentlemen & Shady Ladies", som släpptes den 5:e april förra året, och är Volbeats femte album. Detta märks tydligt när låten "Lola Montez" sätts igång, och publiken blir helt till sig när Michael Poulsen (sång/gitarr) låter dem sjunga lite av första versen och klappa i låtens tempo. Det urartar rätt fort med hungriga fans som vill höra låten direkt, och klappar alldeles för fort.

Senare i den magiska showen spelas två låtar i en "Heaven Not Hell/I Only Wanna Be With You", med en snygg övergång.

Det bjuds på enorm eldshow när "Dead But Rising" börjar liras, publiken som antagligen aldrig sett en Volbeat-show tidigare blir oerhört överraskade av elden och börjar digga för fullt!

Anders Kjølholm (bas) flirtar vilt med publiken och får dem att känna sig speciella, vilket är väldigt uppskattat utav fansen. Michael Poulsen springer glatt fram och tillbaka på scenen och är lika charmig som alltid, och får publiken med sig i alla rörelser han gör.

Jon Larsen (trummor) kämpar på bakom trumsetet och ser ut att njuta av varenda sekund han lirar, med ett charmigt leende på läpparna.

Det nya tillskottet Rob Caggiano (gitarr), har faktiskt höjt Volbeats energi på scenen enormt. Han springer runt på scenen och lirar riktigt bra och flirtar oerhört vilt med publiken. Gensvaret är givetvis ännu mera jubel och höjda armar som svänger i takt med musiken.

Ännu en gång märks det att det är många nya fans som kommit till deras spelning, då låten "Fallen" (som är tillägnad sångarens avlidne far) inleds, och publiken sjunger med hejvilt och gungar i takt med den fina låten.

Nu har vi kommit till en punkt i showen då Volbeat ber publiken göra en circlepit under låten "Radio Girl", men ack vilket misslyckande det är från publikens sida. Jäkligt synd med tanke på att det är rätt häftigt att se under en Volbeat-konsert.

"Still Counting" börjar spelas, och nu har publiken äntligen förstått att det är Volbeat som spelar; alla blir som galna!

Bandet tar i ordentligt med eldshowen under sitt encore, som den här gången består av bland andra "Pool of Booze Booze Booza", "Guitar Gangsters & Cadillac Blood", samt avslutande "The Mirror and the Ripper."

Det är så här Volbeat ska upplevas! Härligt att se människor i alla åldrar stå och digga med en gemensam kärlek till musiken.

Volbeat är och förblir det bästa bandet i mina ögon, trots att många äldre låtar saknas på just denna spelning!

 

BILDSERIE:

 

 

TEXT: Kady Moore (kady.moore@rockbladet.se)
FOTO: Jonas Lööw (jonas.loow@rockbladet.se)
FOTO: Fredrik Olofsson (fredrik.olofsson@rockbladet.se)
EVENT: VOLBEAT
ARENA: Green Stage / Getaway Rock Festival 2014 / Gävle
DATUM: 2014-08-08

Relaterade artiklar