NY ROCKMUSIK: Crucified Barbara släpper nya singeln ELECTRIC SKY

"Att skriva och spela musik är ibland som en naturkraft. Den kreativiteten och energin känns nästan övernaturlig. Det är som norrsken, det känns som magi. Det är denna vackra känsla vi vill förmedla med 'Electric Sky'. // C.B.

Annons 

 

cb-electric-sky-cover

<a href="http://open.spotify.com/album/1YpIGIA3QW2mUgl259vhW0">Crucified Barbara – Electric Sky</a>

 

Crucified Barbara har leverat förstklassig hårdrock sen de släppte sin debutskiva 2005. Musiken är tung, kompromisslös rock kryddad med skrammel och delikata melodier. Den tionde september släpper stockholmskvartetten sin fjärde fullängdare ”In the Red”.

En första låt och video från skivan är redan släppt, videon fick över 10.000 views på YouTube på bara en dag. Låten ”To Kill a Man” har hyllats av både svensk och utländsk press. Bland annat Aftonbladet skriver att bandet har hittat en helt ny nerv. Nu släpper vi andra singeln 'Electric Sky' som tagits väl emot av bl.a. Bandit Radio i Sverige.

Sedan debutskivan "In Distortion We Trust" 2005 har Crucified Barbara förtjänat sitt rykte som ett sjuhelsikes liveband genom idogt slit på alltifrån de största festivalscenerna till de skitigaste rockklubbarna, både på egen hand och som support till storheter som In Flames, Sepultura, Motörhead och Backyard Babies. Bandet har turnerat över hela Europa flera gånger om, hunnit med ett par vändor i Brasilien, spelat i Australien och gjort en fem veckor lång USA-turné.

Crucified Barbara har genom sitt turnerande fått en stor fanbase både i Sverige och i resten av världen, de har musikvideos med över en halv miljon views på YouTube och deras Facbooksida har nästan 70.000 likes.

Framgångarna i Sverige är många. Crucified Barbara har haft låtar på både singellistan och Svensktoppen och 2010 var bandet med i Melodifestivalen och tog sig ända till Andra Chansen. Bandet har gjort många TV-framträdanden, de har varit med i TV4 Nyhetsmorgon flera gånger samt låtskrivare i SVT's Minimello, och i höst medverkar de bland annat i SVT-programmet ”Moraeus med mera”.

I höst ger sig bandet också ut på vägarna. En lång Europaturné och inte mindre än tolv spelningar i Sverige väntar för bandet.
Crucified Barbaras tidigare skivor har fått genomgående fina recensioner både i Sverige och utomlands. De lyckliga få som redan har hört den nya skivan ”In the Red” är överväldigade och eniga om att det är bandets absoluta höjdpunkt hittills och Crucified Barbara själva håller med:
"Vi har aldrig varit bättre än nu, den nya skivan är det bästa, ärligaste och hårdaste vi nånsin gjort.

 

crucified-barbara-bandbild2014-linda-akerberg

(Foto: Linda Åkerberg)

 

BANDFAKTA – CRUCIFIED BARBARA

MEDLEMMAR

Mia Coldheart – Vocals, guitar
Klara Force – Guitar, backing vocals
Ida Evileye – Bass
Nicki Wicked – Drums, backing vocals

| FACEBOOK | HEMSIDA |

 

Relaterade artiklar