NYHET: 666 SONGS och Bandit Metal breakar framtidens metal-hopp

I höst inleder musikbolaget 666 SONGS och online-radiokanalen BANDIT METAL ett samarbete där de är på jakt efter framtidens metal-stjärnor. Projektet heter BANDIT METAL BREAKER och kommer löpa under hösten där ett band i veckan släpper en singel via 666 SONGS och spelas på BANDIT METAL som veckans “BREAKER”.

banditMetal600x900

666 SONGS är musikbolaget 100 SONGS metalsatsning som jobbar med att släppa rock, hårdrock och metal-singlar.

– Vår ambition på 666 SONGS är att få fram nya artister och att alla ska kunna ta del av deras musik. Det finns så mycket grymma metal-band i Sverige som förtjänar att lyftas fram. Just metal-genren kan ofta vara rätt begränsad och även om vi har flera stora rockfestivaler i landet kan det vara svårt att nå fram med sin musik som okänt band. Vi på 666 SONGS jobbar för att få den här delen av musikbranschen att växa och vi är glada att kunna genomföra det här samarbetet med Bandit Metal och I Like Radio i höst, säger Anna Rolander, projektledare och A&R manager på 666 SONGS.

Metalbreaker

Bandit Metal spelar metal från förr och nu, dygnet runt och är tillsammans med Bandit Classics en av två systerstationer till FM-baserade Bandit Rock. Stationen går att lyssna på via mobilapparna Bandit Rock och I Like Radio för iOS och Android samt via www.ilikeradio.se. I Like Radio är MTG Radios nya digitala radioplattform med 19 radiostationer för olika musikstilar.

– Det finns så många kompetenta och talangfulla osignade metalband där ute i Sverige. Vi tycker det är dags att de får extra uppmärksamhet. Bandit Metal Breaker ger dem en chans att höras. Att de samtidigt får ge ut sin singel via 666 Songs är en perfekt kombination. 666 Songs är snabbfotade och det passar bra i Bandit Metal Breaker-konceptet, säger Mattias Arwidsson, programchef för Bandit Metal och I Like Radio

Alla osignade metal-band kan delta i uttagningarna genom att skicka sin låt till banditmetal@666songs.com. Årets första Breaker spelas på Bandit Metal måndagen den 1 septemper

 

Relaterade artiklar