NYHET: Machine Head till Stockholm

Om drygt en vecka gör Machine Head en sedan länge utsåld och svettig klubbspelning i Göteborg. Nu kan vi meddela att Oaklands metalstolthet kommer till Stockholm i vinter för att göra en spelning på Arenan – Fryshuset den 1 december. Som support för kvällen får vi se supergruppen Devil You Know och Darkest Hour. 

machine-head-band

Machine Head bildades 1992 i Oakland i Kalifornien, USA. När bandet släppte debuten ”Burn My Eyes” 1994 var det länge ett av Roadrunner Records mest säljande album och tidningen Metal Hammer utsåg det till ett av 90-talets viktigaste skivor. De tunga nedstämda gitarrerna paketerat med de smattrande trummorna och en growlande Robb Flynn i fronten fick snabbt gehör bland kritiker såväl som bland fans.

Sedan dess har bandet släppt totalt åtta studioalbum varav det senaste ”Unto The Locust” (2011) fick genomgående höga betyg och hamnade direkt på plats 22 på Billboardlistan. Machine Heads bästa placering hittills i karriären. Skivan ansågs vara en vass återgång till bandets rötter. 

I år spelar bandet in en uppföljare till detta album och resan fram till det slutliga resultatet går bland annat att följa på bandets hemsida där de dokumenterar delar av inspelningen i studion i en videoblogg. En spännande insyn bakom kulisserna. Lyckligtvis hindrar inte arbetet med det nya albumet Machine Head att dra ut på turné, och alla som bevittnat bandet live kan intyga om vilken kraft bandet utlöser när det står på scen och vilken käftsmäll publiken får utstå. Den 1 december kommer vi att få ta del av nytt fräscht material tillsammans med en rejäl dos av klassiska Machine Head-låtar. Bästa tänkbara upplägg. Biljetterna släpps till försäljning på fredag den 15 augusti klockan 9.00.

Datum

1.12 – Stockholm, Arenan – Fryshuset

Relaterade artiklar