SKIVRECENSION: Wolf – Devil Seed

Männen som får Heavy Metal att leva kvar är nu tillbaka med nya alstret ”DEVIL SEED” och jag pratar ju så klart om inga mindre än Örebroarna i WOLF. Kan detta vara det bästa bandet har gjort hittills eller?

Annons 

 

wold

Det är inte ofta jag redan så här tidigt i en recension kan säga att detta är bandets absolut bästa album hittills. Jag har bara varit ett stort fan i några månader men har dock hunnit lyssna in mig på samtliga plattor och inget liknar ”Devil Seed”.

Efter att introt ”Overture In C Shark” tonar ut startar 50 galna minuter! Redan i första låten ”Shark Attack” sätter bandet ner foten och lägger ribban, tungt riff med en galen stark refräng och ger mig gåshud.

”Skeleton Woman” Och ”Surgeons Of Lobotomy” är som en blandning av Motörhead’s tunga bas och Maidens klassiska gitarr riff med inslag av akustiska gitarrer. Dessa 2 passar perfekt i blandningen på ”Devil Seed”.
”My Demon” släpptes som första singel och första smakprov på vad som komma skall, en melodisk vanlig hårdrockslåt med influenser från alla världens band.

”The Dark Passenger” fick min uppmärksamhet för des tunga riff och den mystiska gitarrslinga som hela tiden sjunger i bakgrunden men plattans absolut bästa spår må vara ”River Everlost”, bandets sångare Niklas röst smälter liksom in så perfekt och gör det så otroligt bra tillsammans som alltid med dom coola riffen som dominerar detta album.

Bandet avslutar plattan med låten ”Killing Floor” och där är minuter av ren magi slut. Jag fick chansen att träffa bandet och se och kännas deras energi live på Rockviken i juli och har redan nu bokat ni nästa gig i hemstaden i december och jag kan inte mer än säga att jag verkligen längtar.

SKRIBENT: Jim Bergqvist (jim.bergqvist@rockbladet.se)
RECENSION AV: WOLF / DEVIL SEED
SKIVBOLAG: Century Media Records
RELEASEDATUM 25/8
BÄSTA LÅT: River Everlost
BETYG
RB-Betyg-10_10

Låtlista: Devil Seed

1.Overture In C Shark
2.Shark Attack
3.Skeleton Woman
4.Surgeons Of Lobotomy
5.My Demon
6.I Am Pain
7.Back From The Grave
8.The Dark Passenger
9.River Everlost
10.Frozen
11.Killing Floor

BANDFAKTA – WOLF

MEDLEMMAR
Niklas Stålvind – Sång, Gitarr
Simon "Demon" Johansson – Gitarr,
Anders "Tornado" Modd – Bas
Richard Holmgren – Trummor

| HEMSIDA | FACEBOOK |

wold band

DISKOGRAFI
Wolf 1999
Moonlight (EP) 2001
Black Wings 2002
Evil Star 2004
The Black Flame 2006
Ravenous 2009
Legions of Bastards 2011
Devil Seed 2014

Latest posts by Jim Bergqvist (see all)

Relaterade artiklar