SKIVRECENSION:The Hawkins – Guantanamo Bassline

Jag brukar som regel aldrig recensera skivor med artister jag knappt hört talas om tidigare. Men någon gång måste man gå utanför ramarna och jag lyssnar på The Hawkins nya EP helt förutsättningslöst med nyspolade öron. 

Annons 

 

The Hawkins

Redan halvägs in i inledande Amneisa känner jag att detta är min pilsner. Kompromisslös och omedelbar rock 'n' roll som osar svettig rockklubb. Jag får vibbar av Airbourne, Backyard Babies och Hellacopters och man kan hamna i betydligt sämre sällskap om man säger så. Alla tre låtarna är korta och energifylla rocksmockor med ett bra driv. Detta får mig att vilja lira luftgura i bar överkropp och hinka bira trots en höstruskig onsdagskväll med enbart oxveckor fram till jul. Fredag hela veckan liksom.

Inte speciellt originellt kanske men vem har sagt att musik måste vara det så länge det är bra? Den här typen av rock brukar göra sig ännu bättre live och jag ska definitivt se bandet när jag får möjlighet! Med eller utan tröjan på.

Det är bara rock 'n' roll – men jag gillar't som The Glimmer Twins så passande uttryckte det.

Skivan släpps torsdagen den 28/8 och på lördag den 30/8 spelar The Hawkins på hemmaplan i Arboga (Stadskällaren).

SKIVFAKTA
EP: The Hawkins – Guantanamo Bassline
RELEASEDATUM: 2014-08-28
BÄSTA LÅT: Jämnt skägg mellan alla tre.
SKRIBENT: Fredrik Blid (fredrik.blid@rockbladet.se)
BETYG:  RB-Betyg-7_10

LÅTLISTA
1. Amnesia
2. Guantanamo Baseline
3. Bless Me Father ('Cause I Wanna Win)

BANDFAKTA – THE HAWKINS

MEDLEMMAR
Johannes Carlsson – Sång & Gitarr.
Mikael Thunborg – Gitarr.
Martin Larsson – Bas.
Albin Grill – Trummor.

DISKOGRAFI
2013 – Part I: The Circus
2014 – Part II: The Puppet Show
2014 – Guantanamo Bassline

|   HEMSIDA  |   FACEBOOK   |   ROCKBLADET-BLOGG  |

Relaterade artiklar