The Hawkins – Rockviken 2014

The Hawkins kändes helt självklara på Rockviken 2014. Ett skönt sound med lugna bluesiga låtar in i ren rock'n'roll. Dessa killar höll sin egen plats mellan Electric Boys och Jorn. 

Artikel_Thehawkins

Okej, jag kanske inte är helt opartisk här för jag gillar verkligen musiken som The Hawkins skapar och levererar live. Det är ett av dom här banden som jag älskar att följa. Deras musik överaskar mig med små riff i bakgrunden som får mig att vakna till och jag kommer på mig själv med stampa takten och skaka huvudet. 

Det som gör det så bra är att The Hawkins lirar som om det inte spelar någon roll att det är publik där, det är som om dom måste spela för att leva. En passion som klingar sant med låtarna. 

Dom kliver på medan Electric Boys river av sina sista låtar på den andra scenen. Rockviken som festival är välplanerad och tight från en besökares perspektiv och det är väldigt lite tidspill mellan banden, på ont och gott. Folk är vid scenerna när nästa band börjar men många rör sig också mot öltältet efter ett större band. Jag och andra sidan har peppat den här konserten ett tag så jag står redan där när bandet börjar dra igång. Sedan jag upptäckte bandet så har jag försökt att se och fotografera dem och nu skulle jag äntligen få chansen att plåta dem efter mörkrets inbrott.

Vad som är ännu roligare är att The Hawkins har en ny mini-EP på väg ut så efter att ha lyssnat på The Puppet Show EP'n (se nedan) så var jag klart nyfiken på de nya låtarna. En sak som slår mig är att sedan inspelningen av EP'n gjordes så har Johannes fått en hel del erfarenhet med sin röst och det blir verkligen bättre och bättre. Mycket mer dynamik i hur han sjunger och det passar musiken fantastiskt väl.

Två nya låtar bjuder dom på för kvällen: Bless Me Father ('Cause I Wanna Win) och den mycket riviga Amnesia och ta mitt ord för det – håll utkik efter deras nästa musiksläpp. Ni kommer inte bli besvikna. 

Om ni gillar bra musik så gör mig sällskap nästa torsdag (7e Augusti) i Örebro. Då lirar The Hawkins på den sista sommar-scenen för i år. 

 

 

The Hawkins – The Puppet Show.

 

 

SPANA IN BILDERNA FRÅN SPELNINGEN HÄR.

 

BANDFAKTA – THE HAWKINS

MEDLEMMAR

Johannes Carlsson – Sång & Gitarr.
Mikael Thunborg – Gitarr.
Martin Larsson – Bas.
Albin Grill – Trummor.

DISKOGRAFI
2013 – Part I: The Circus
2014 – Part I: The Puppet Show

Officiell HEMSIDA

Officiell FACEBOOK

Officiell ROCKBLADET-BLOGG

 

TEXT & FOTO: Torbjörn Skogsberg (torbjorn.skogsberg@rockbladet.se)

 

Lyssna på The Hawkins på Spotify.

Latest posts by Torbjörn Skogsberg (see all)

Relaterade artiklar