INTERVJU: Artists United Against Bullying – musik som hjälper

När jag hoppar in i bilen med min kamera så vet jag inte mycket mer än att jag är på väg till första repet tillsammans för Peter Iwers, Paulo Mendonca, Fredrik Stenberg och Anton Roos och att det gäller ett projekt som tar ställning mot mobbning. Jag får också veta att det inte är någon mindre än Jeff Scott Soto som sedan kommer att stå för sången. Under den korta resan till replokalen förklarar Anton lite mer och jag känner precis som när jag först fick frågan om jag kunde plåta lite, att det här är något som får ett självklart ja från mig. Ett initiativ som jag tror många med mig uppskattar enormt!

Annons 

 

auab-1
(Artists United Against Bullying , Foto: Cathrin Linné / Caught by Cat Photography)
 

Jag hänger kvar under hela repet och får en uppfattning om vad det är de här killarna håller på att skapa och jag kan inte säga annat än att det är riktigt kul att få ta del av detta från start. Bara att få bekräftat att det finns människor som på ett positivt sätt ger av sin tid till något så viktigt känns självklart grymt i sig. Att det sedan är talangfulla musiker som tillsammans hittar det där "goa flowet" ger en känsla av att det här kan bli något suveränt! Senare pratar jag och Anton vidare om projektet och ni kan läsa hans svar på några av mina frågor här nedan. Självklart ska ni också kolla in deras facebooksida "Artists United Against Bullying" där vi gemensamt kan se till att vi är många som stödjer detta initiativ.

 

Först och främst, vilka är ni som utgör Artist United Against Bullying?

Peter Iwers ­- Bas, till vardags i In Flames

Anton Roos ­- Trummor, till vardags i Saffire

Paulo Mendonca ­- Gitarr, till vardags soloartist

Fredrik Stenberg ­- Gitarr, till vardags i Gods Favorite

Jeff Scott Soto ­ – Sång, till vardags i Talisman, W.E.T, Tran Siberian Orchestra etc.

 

Berätta lite om projektet "Artists United Against Bullying". Hur föddes idén?

Idén kom till när Fredrik och Paulo hade ett vanligt häng, snackade om livet och då kom just mobbning upp. Klick sa det i Paulos huvud, att kombinera det man älskar (musik) med att göra gott är ju klockrent! Konstellationen som blev till kom till av vänskap. Vi känner varandra sedan tidigare. Förutom att vi delar passionen till musik så tror vi också på allas lika värde och kan vi skapa ett forum för folk att få stöttning genom, tack vare vår musik, så är ju det verkligen värt att kämpa för.

auab_1-1
(Artists United Against Bullying, Foto: Cathrin Linné / Caught by Cat Photography)
 

 

Vad händer nu?

Nästa steg är inspelning av vår första låt. Det kommer att ske någon gång i september. Sitter i detta nu och lyssnar på demon och det låter fantastiskt bra!

 

Ni har dessutom en Facebooksida, "Artist United Against Bullying", som vi kan följa. Vad kan vi förvänta oss där?

Tanken är att vi här kan dela människors berättelser och upplevelser om mobbning, som en del i forumet där folk kan få stöttning o.s.v. Vi har redan börjat med detta och responsen har varit enorm. Vår inkorg har blivit mailbombad av berättelser. Så det känns som att det finns ett behov av något sådant här. (FOTNOT: Följ deras FACEBOOKSIDA)

auab_1-2
(Artists United Against Bullying , Foto: Cathrin Linné / Caught by Cat Photography)
 

Första låten är på gång, tror ni att det kommer bli fler?

Det tror jag absolut. Vi har redan nu skisser på 4­-5 låtar. Under första repet härom veckan fick alla tokfeeling på grejerna som kokades fram i replokalen. Skitkul! Trots att vi kommer från olika musikaliska bakgrunder så möts vi på något sätt i en jäkligt svängig rockfeeling!

 

Kan du säga något om den kortsiktiga/långsiktiga planen för Artists United Against Bullying?

Planen är att sträcka ut en hand till människor som vill ha och känner att de behöver stöd. Vi vill också upplysa om problemen som mobbning för med sig, från skolgården, arbetsplatsen och kontoren. Tanken är också att bidra ekonomiskt på något sätt men hur vet vi inte än.

Anton-1
(Anton Roos, Foto: Cathrin Linné / Caught by Cat Photography)
 

TEXT & FOTO: Cathrin Linné (cathrin.linne@rockbladet.se)

| FACEBOOK |

Relaterade artiklar