NYHET: Mark Knopfler till Uppsala

Ingen mindre än Mark Knopfler kommer till Uppsala och Botaniska Trädgården lördagen den 13 juni för en exklusiv Sverigekonsert. Denna levande legend låter i dag meddela att han åker ut på turné från maj till augusti nästa år – och förutom hans tidlösa hits från både solokarriär och Dire Straits kan fansen dessutom förvänta sig låtar från nya albumet ”Tracker” som släpps i början av nästa år. Biljetterna släpps till försäljning fredagen den 26 september kl 9.00.

Annons 

 

markknopfler050413w

Mark Knopfler, som just nu befinner sig i sin studio ”British Grove” i västra London där han håller på att avsluta arbetet med nya skivan, kommer besöka Uppsala med ett sjumannaband. De flesta i bandet har jobbat med honom länge – Guy Fletcher (keyboards), Richard Bennett (gitarr), Jim Cox (piano), Mike McGoldrick (flöjt), John McCusker (fiol och cittra), Glenn Worf (bas) och Ian Thomas (trummor).

Nya albumet ”Tracker” är Knopflers nionde album sedan solo-debuten med ”Golden Heart” 1996. Albumet gästas av Ruth Moody, Bruce Molsky, Nigel Hitchcock och Phil Cunningham.

Mark Knopfler har vunnit en uppsjö Grammys och fortsätter att imponera med sin röst, sitt makalösa och distinkta gitarrspel tillsammans med sina karaktäristiska texter. Han står bakom enorma hits såsom Money For Nothing, Sultans Of Swing, Romeo and Juliet, Walk of Life, What It Is och Sailing To Philadelphia. Han har samarbetat med många stora artister, däribland Bob Dylan, Eric Clapton, Randy Newman, Van Morrison och Emmylou Harris

Vi ser fram emot en fantastisk sommarkonsert på en av de allra vackraste konsertplatserna i Sverige, med en av de allra största artisterna och låtskrivarna. Konserten arrangeras i samarbete med Welcome Uppsala och blir Mark Knopflers enda Sverigekonsert nästa år.

Datum

13.6 – Uppsala, Botaniska Trädgården

 

Relaterade artiklar