NYHET: Moloken aktuella med nytt album, oktoberturné och vinylsläpp

MOLOKEN det progressiva metal- och doomhybriden från Umeå har spelat in ett nytt album tillsammans med Pelle Henriksson på Tonteknik i Umeå (Refused, Meshuggah, Cult Of Luna, Breach m.fl) som släpps i början på 2015.

moloken

Bandet kan nu bekräfta att nya albumet "All Is Left To See" kommer att släppas i början av 2015 via amerikanska A389 Recordings (Integrity, Eyehategod, Ringworm m.fl) och detta album är första delen av en triologi som heter Mörkrets Kärna. Releasedatum, omslag och låtlista annonseras inom kort.

I övriga nyheter så släpper Moloken äntligen sitt andra album "Rural" på efterlängtad vinyl i form av en exklusiv deluxe-version tack vare en privat investerare. Den nästan 1kg tunga vinylen bjuder på 2st tunga 180 grams vinyler med musik på tre sidor och fjärde sidan med vacker etsning. Tjock gatefold omslag med lätt omgjord artwork, kraftiga fullfärgstryckta inner sleeves och helt re-mastrad musik.

För att fira släppet av vinylen som släpptes den 15 september, ger sig bandet ut på Sverige- och Norgeturné under Oktober. Under turnén arrangerar Moloken bland annat en egen kväll på Liffey's källare i Stockholm där dom bjudit in vännerna i This Gift Is a Curse samt Stiu Nu Stiu den 2 oktober.

Turnéschema:
1/10 Söderhamn, Pissråttshålan
2/10 Stockholm, Liffey's Källare
3/10 Oslo, NO @ Blitz (Oslo Beikemorke festival)
4/10 Trondheim, NO @ Uffahuset
10/10 Skellefteå @ Mullberget
11/10 Umeå @ Scharinska (Discouraged Fest 2014)
 

Sagt om Rural:

"…med den spruckna växelsången och Umeå tightaste rytmsektion förvandlar Rural till en svart koloss av episka mått" – Johan Paulin / Västerbottens Kuriren

 
"Tycker du att Isis är för lamt, Abandon för jobbigt, Counterblast för smutsigt och Cult of Luna för pretto, spana in det här". – Doomsday magazine
 
”Rural” är precis så fantastisk som en mulen höstdag kan vara – mörk och hotfullt dyster, och samtidigt så olidligt vacker och nyansrik. – Zoltán Tar / Tidningen Kulturen
 
"Rural is a great album to be miserable to" – Natalie Zina Walschots / Exclaim.ca
 
“As if Gorguts met Isis for lunch and the two later casually partook in rough coitus” –  Conor Fynes / Progarchives.com 

 

 

Relaterade artiklar