NYHET: Steel Panther till Göteborg

Hollywoods största hair metal-band, Steel Panther, återvänder till Sverige och ingen sitter säkert. Med lika stora delar musikalisk skicklighet som humor kommer de till Trädgår’n och Göteborg den 22 mars. Biljetterna släpps till försäljning den 12 september klockan 9.00. 

277744

Blanda hårspray (tillräckligt för att tillintetgöra ozonlagret en gång för alla), trasiga neonbrynjor, en lagom skev livssyn och Sunset Blvd som geografiskt epicentrum (anno 1988) och ni kan redan stava Steel Panther. Det är en ändlös fest som är lika ironisk som den är på blodigt allvar, de har gått från LA- angelägenhet till att beröra hela metalvärlden.

Steel Panther förvaltar stolt arvet från Spinal Tap och driver inte skickligt bara med sig själva, utan med hela hårdrocksgenren. Bandet byggde upp sitt rykte och fanbase genom att agera ”husband” på The Viper Room i LA, varje måndag, i tolv års tid. De gjorde sig kända för att locka dit hårdrockseliten som gästartister, för att sedan häckla dem. Steven Tyler (Aerosmith), Corey Taylor (Slipknot), Paul Stanley (KISS), Vince Neil (Mötley Crüe) och Matt Sorum (GnR, Velvet Revolver) är bara några av de rockstjärnor som gästat Steel Panther på scenen. 

Bandet, bestående av sångaren Michael Starr, Satchel på gitarr, Lexxi Foxx på bas och Stix Zadinia på trummor har med Steel Panther rönt stora framgångar med sina mer än olovliga album. Deras tredje fullängdare släpptes i april och har namnet ”All You Can Eat”. Debutsingeln ”Party Like Tomorrow Is The End Of The World” släpptes innan årskiftet och har sedan dess nått närmare två miljoner views på Youtube. Videon är regisserad av Rob Riggle (21 Jump Street, The Other Guy, The Daily Show) och gästas av en rad eminenta personligheter; allt från Breaking Bad-skådespelaren RJ Mitte till N’Syncs Joey Fatone, Jackass-stjärnan Steve O och Limp Bizkits Wes Borland

Deras album i all ära men det är deras liveshow som kramar svetten ur kroppen. Varje spelning är ett tillfälle för fest och festen pågår tills siste person stupar. Detta har också resulterat i att Steel Panther belönats som "Live Act of the Year” på Loudwire Music Awards både 2012 och 2013. 

Ta chansen att uppleva denna show den 22 mars på Trädgår’n i Göteborg. 

Datum

22.3 – Göteborg, Trädgår'n

Relaterade artiklar