REPORTAGE: En dag med Kamya

Efter Kamyas succé på On The Rocks förra året var det givet att de skulle spela även detta år. Den 13:e september var det dags och jag följde med bandet under hela dagen. Från förberedelser till spelning.

140913-kamya-day

Redan klockan 10 på förmiddagen mötte jag upp bandmedlemmarna och vi åkte till golfbanan där de skulle slå bollar på ranchen. Efter golfbanan åkte vi och åt hamburgare till lunch innan det var dags att åka till replokalen. Väl i repan spelade de igenom några av kvällens låtar innan de packade ihop förstärkare och instrument.

15.30 kom ett släp och grejerna kördes iväg till Kårallen, som ligger på campus Valla i Linköping, där spelningen skulle hållas. På plats fördrev bandet lite tid med att gå runt och spela i korridorerna i huset, innan det var dags att rigga upp allting på scenen. Man kan se att de är ett band som trivs ihop och har roligt tillsammans. Och det är kul att hänga med dem då de är halvt galna med ganska rå humor.

Kamyas manager anslöt vid 18.30 och strax efter 19 gick bandet på för soundcheck. Efter soundcheck var det några timmar kvar till spelningen, då hängde bandet i logen med en härlig stämning. Bandet längtade efter att få spela.

Studentfesten, som sålt slut på de 1200 biljetterna redan första dagen, öppnade klockan 22 och då var det en timme kvar till förbandet Fall With Grace skulle gå på scen.

När Kamya äntrade scenen 00.20 öppnade de med Dio’s låt Holy Diver och publiken var med från början. Blandat med gamla rockklassiker körde Kamya även två av sina egna låtar, M.O.O.N. och Over the Moor. Mitt under spelningen drog Jakob av sig sitt linne som svar på publikens rop om “mera hud”. Bandet hade en grym scennärvaro och levererade en helskön spelning, vilket märktes på publikens gensvar. Kamya avslutade med Paradise City och Oskar la sig ner på scengolvet och spelade.

On the Rocks stängde klockan 3 men kvällen tog inte slut för det.

 

KOLLA IN HELA BILDSERIEN

 

TEXT & FOTO: Annie Fredriksson (www.anniesfotografier.se)


BANDFAKTA – KAMYA

MEDLEMMAR

Jakob Carlander (sång & gitarr)
Oskar Jansson (sång & gitarr)
Julius Willén (trummor)
Klas Walldén (gitarr)
Kalle Trenter (bas)

| HEMSIDA | FACEBOOK |

Latest posts by Annie Fredriksson (see all)

Relaterade artiklar