SKIVRECENSION: Crucified Barbara – In The Red – Ett album som ser rött

CRUCIFIED BARBARA har med sitt nya album IN THE RED hittat hem, deras musikaliska utveckling har tagit ett stort kliv i rätt riktning. Melodierna, gitarr-riffen och låtarnas groove är i total symbios och Mias röst har aldrig varit bättre. Samarbetet med producenten Chips Kiesby har gjort att helheten nästintill blivit perfekt.

crucified-barbara-in-the-red-review

IN THE RED skiljer sig på flera sätt från de tre föregående albumen. De första skivorna har soundet mer varit centrerat vid tunga och thrashiga gitarr-riff, där sången och melodin mer eller mindre slaviskt följt riffens uppbyggnad.

Crucified Barbara har jobbat hårt med att få låtarnas olika delar att bli perfekta, inget lämnas åt slumpen, är man inte nöjd med någon detalj så slipas den hellre ytterligare några vändorde än att släppas halvbra. Det har inte nödvändigtvis bara varit gitarr-riffen som styrt hur låtarna ska utformas, utan det kan lika gärna varit känslan i trumkompet eller basgången som visat vägen. Detta tycker jag har gjort att flera av låtarna fått ett helt annan energi. En annan viktig detalj är att det märks att låtarna är i grund och botten skrivna för att spelas live på scen inför en fanatiska publik.

Första spåret I Sell My Kids For Rock N Roll är en fartfylld låt som inleds i maximal hastighet, de spar inte på krutet. Den ger dig som lyssnare en käftsmäll och ser till att du skärper samtliga sinnen – en riktigt härlig punk-rock-dänga.

Deras senaste singel Electric Sky växer i mina öron och blir bättre och bättre för varje lyssning, jag tror att det kommer bli en riktigt populär låt ute på vägarna i vinter.

Tre låtar som blivit mina favoriter är The Ghost Inside, Shadows och Finders Keepers. Samtliga av dessa har riktigt starka refränger, tighta riff, raka och tilltalande gitarr-solon och riviga bryggor mellan de olika partierna. Mias röst kommer till sin fulla rätt. 

IN THE RED är en riktigt välproducerat och oerhört välbalanserat album. Skivan har en stor dynamik och kommer att passa både nuvarande fans men också fånga in en helt ny publik. Med alla dessa låtar som är skrivna för att spelas live, slår jag vad om att de kommer hinna spela samtliga av de under den kommande Europa/Sverige-turnén.

 

SKRIBENT: Jonas Lööw (jonas.loow@rockbladet.se)
RECENSION: In The Red / Crucified Barbara
RELEASEDATUM: 2014-09-10
SKIVBOLAG: Despotz Records
BÄSTA LÅT: Ghost Inside
BETYG:
RB-Betyg-9_10

 

BANDFAKTA – CRUCIFIED BARBARA

MEDLEMMAR

Mia Coldheart – Vocals, guitar
Klara Force – Guitar, backing vocals
Ida Evileye – Bass
Nicki Wicked – Drums, backing vocals

| FACEBOOK | HEMSIDA |

crucified-barbara-bandbild2014-linda-akerberg

 

DISCOGRAFI

In Distortion We Trust – 2005
'Til Death Do Us Party – 2009
The Midnight Chase – 2012
In The Red – 2014

 

LYSSNA PÅ IN THE RED

<a href="http://open.spotify.com/album/2Bsxn8SZPjvafoYm15MxwQ">Crucified Barbara – In The Red</a>

Relaterade artiklar