EVENT: RELEASEFEST THE STORYTELLER & ROCKA ROLLAS med Gästartist TAD MOROSE

Gefle Hårdrocksklubb tillsammans med Rockbladet.se presenterar stolt THE STORYTELLER och ROCKA ROLLAS med Gästartist TAD MOROSE på Gasklockorna den 22 november.

GHK-Flyer-Releasefest-141122-Gasklockorna

Gävles största namn inom power metal, The Storyteller, är nu aktuella med sitt 6.e album ”Sacred Fire” och tillsammans med uppstickarna Rocka Rollas som nyligen släppt ”The Road To Destruction” vill man fira sina skivsläpp i form av en gemensam releasefest där man även bjudit in rutinerade och välbekanta Tad Morose som gästartist vilket gör detta till en fulländad kväll i sann power metalanda.

Som en hyllning och tack för det stöd som The Storyteller fått av sina fans i Gävle med omnejd vill man göra detta till en kväll att minnas och kommer därför att spela in en LiveCD och LiveDVD under kvällen.  

FÖLJ ALL UPPDATERAD INFO PÅ FACEBOOK-EVENTET.

———————————————————————————————————————————–

THE STORYTELLER

Det började för många år sedan då ett litet band från Gävle tog både sin hemstad och Sverige med storm och som på Gävle Cityfest 2002 då bandet som lokal akt fyllde festivalområdet till bredden.

Nu 12 år senare vill man höja nivån ett snäpp till och göra något som inget Gävleband tidigare gjort och när frågan ställdes om varför man valt att göra detta nu och i Gävle svarade man:

”Vi har alltid varit stolta över vår stad och det stöd som metalpubliken i omnejd givit oss under åren så när platta nr 6 (Sacred Fire) spelades in så tändes idén att göra en liveplatta i samband med att vi ger våran releasekonsert, och från oss så fanns inget annat att fundera på…

–        Vi vill göra våran liveCD i våran egen hemstad.

Det är vårt sätt att hylla staden, media, arrangörer och framför allt våra trogna fans som stöttat oss under alla år. Denna platta är för dom! Och om man tror att det kommer att bli ett vanligt framträdande så bör man fundera en gång till. Vi kommer att bjuda till med en show som ingen någonsin upplevt tidigare med The Storyteller och med uppbackning av en tiohövdad kör kan det inte bli annat än succé. Vi kommer också filma eventet så vi hoppas verkligen att få se hela Gävle på plats. //The Storyteller”

—————————————————————————————————————————

ROCKA ROLLAS

Det som 2010 började som ett soloprojekt av gitarristen och numera sångaren Cederick ”Ced” Forsberg har nu vuxit till ett fullmannaband som levererar speed/power metal med klara referenser till bl.a tyska jättarna Helloween och Running Wild.

Efter två fullängdare med olika studiosångare har Rocka Rollas under det senaste året utvecklats till ett riktigt band som nyligen släppte dunderalstret ”The Road To Destruction” som ska visa på vart bandet är på väg.

Med ena foten i gammeldags speed metal och den andra i det ultramelodiska powerditot så ska Rocka Rollas erövra metalvärlden med dubbelkaggar och ylande gitarrsolon…

.…och enligt Daniel Berg, Sweden Rock Magazine  som givit nya skivan betyget 8 av 10 är bandet på god väg att göra just detta:

”Det låter fantastiskt! Inte ett utfyllnadsspår i sikte”
”Ska du bara köpa en skiva med klassisk snabbfotad power metal i år är det denna”

—————————————————————————————————————————

TAD MOROSE

Bollnäsmetal när den är som bäst och som alltid levererar live. Det har kommit att bli en tradition att se dessa grabbar uppträda i Gävle varje höst och med ett år sen sist ser vi nu till att hålla traditionen levande.

Relaterade artiklar