Konsert: Black Stone Cherry @ Klubben 141003

Det energirika bandet från Edmonton, Kentucky (US) besökte Klubben / Stockholm i fredags (10/3-2014), och dagen efter på Sticky Fingers i Göteborg. ROCKBLADET var självklart på plats för att njuta av den högoktaniga showen som det 4 man starka bandet levererar. 

Annons 

 

Artikel - Black Stone Cherry - Klubben - 141002-4219

Redan i inledningstonerna till Magic Mountain kände jag att det här kommer bli en galet energisk och minnesvärd kväll tillsammans med Kentuckygrabbarna i Black Stone Cherry. Att de kommit till Sverige för att visa vart skåpet ska stå rådde det absolut inga som helst tvivel om. Det var rökigt, det var diesel i luften, det var skitigt men framför allt, det var galet bra.

Dagen till ära, så var det slutsålt till sista platsen på Klubben, med ett fantastiskt bra samspel mellan bandet och publiken. Det var vid flera tillfällen som publiken nästintill överöstade PA't med sin allsång, och det säger verkligen inte lite, med tanke på att stundvis kändes des som att väggarna skulle braka iväg av trycket från den tajta musiken. Och när Me and Mary Jane drog igång, höjdes allsången till nya nivåer och stämningen blev än mer energisk

Black Stone Cherry fortsätter nu sin turné ner över Europa, där Danmark, Tyskland, Frankrike, England m.fl står på tur att få sin dos av tung och svängig Kentucky-Metal när den är som bäst. 

Det här hör till en av mina bättre konserter jag varit på i år, och den kommer finnas kvar länge i minnet. Det var med stort leende jag lämnade Klubben senare på kvällen, och kände mig verkligen helt nöjd. Och en sak är helt säker, nästa gång bandet kommer till Sverige igen, så kommer bandet helt klart kunna dra en större arena än Klubben, och det är en spelning som ingen förståndig vill missa. 

Innan spelningen fick jag en stund tillsammans med Jon L, så en intervju med tankar kring plattan Magic Mountain's mottagande och deras hektiska turnérande kommer senare.

SKRIBENT: Micke Andersson (micke.andersson@rockbladet.se)
FOTOGRAF: Micke Andersson (micke.andersson@rockbladet.se)
RECENSION: Black Stone Cherry
PLATS: Klubben / Fryshuset / Stockholm
DATUM: 2014-10-03
BETYG:

RB-Betyg-9_10

Bildserie från Klubben 10/3-2014

Setlist:

Fakta:
Chris Robertson – lead vocals, lead guitar
Ben Wells – rhythm guitar, backing vocals
Jon Lawhon – bass guitar, backing vocals
John Fred Young – drums, percussion, piano, backing vocals

| FACEBOOK | OFFICIAL | INSTAGRAM

 

Relaterade artiklar