NY ROCKMUSIK: Descending Chaos – Släpper nytt album idag – “Haunted Souls”

Arvet av det så kallade Göteborgs-soundet går konstant vidare och tas upp av nya band i området. Ett av de senaste banden är Descending Chaos, som funnits sedan 2012 men inte förrän idag kunnat släppa sitt första full-längds-album. Skiva Haunted Souls är en riktigt tung platta där de, enligt egen utsago, utvecklat soundet i en helt egen riktigtning. Alltid lika intressant med band som tar sina influenser in i sitt filter och täljer till sitt egna sound.

Annons 

 

Descending-Chaos-Haunted-Souls-cover

Göteborgsbaserade bandet Descending Chaos släpper IDAG (2014-10-29) sitt debutalbum Haunted Souls där även singeln ”Smudge” är med.

Deschending Chaos är ett band med stor ambition och viljekraft. Med en samhällskritisk, dock opolitisk, synvinkel har de beslutat sig för att förändra Göteborgssoundet. Med sin grund i dödsmetallen blandat med harmoniska melodier tar de inte genren ett steg längre, snarare ett steg åt sidan och uppåt. 

 

Ta och lyssna på HAUNTED SOULS nedan via Spotify.

<a href="http://open.spotify.com/album/5oZlrEmkmXaSJbN7tuhis1">Descending Chaos – Haunted Souls</a>

 

BANDFAKTA – DESCENDING CHAOS

Descending-Chaos-Bandbild-2014

MEDLEMMAR

Johannes – Trummor
Peter – Bas
Sebastian – Gitarr
August – Gitarr
Roy – Sång 

| HEMSIDA | FACEBOOK |

Relaterade artiklar