NYHET: BatAAr utannonserar ny musikvideo, minialbum och Japanturné!

Den svenska art metal-kvintetten BatAAr har aldrig tidigare utannonserat så många stora nyheter på en och samma dag. En ny musikvideo, ett nytt minialbum och en turné i Japan som sträcker sig över två månader och flera städer.

BatAAr2014

Minialbumet, MEMORIA, spelades in på Top Floor Studios i Göteborg förra sommaren. Den är producerad av Jakob Herrman och är mixat och mastrat av Tue Madsen, som tidigare jobbat med bl.a. DIR EN GREY, Suicide Silence och The Haunted

MEMORIA består av nio spår, inklusive de redan utgivna singlarna OWLS AND SNAKES, THE DISTANCE och RISKBREAKER. MEMORIA släpps digitalt den 30 november och fysiskt i Japan under december, via bolaget FREE-WILL.

BatAAr kommer även att släppa en musikvideo till låten ⚜ -fleur de lys- en vecka innan MEMORIA släpps digitalt. Med denna låt ser BatAAr fram emot att få visa sina "VICIOUS" fans ännu en sida av sig själva och art metal som ingen har hört förut. Bandets ene gitarrist och huvudsaklige låtskrivare, Patrik, säger: ”⚜ -fleur de lys- är en låt som jag jobbat på i över fem år, så den betyder enormt mycket för mig. Jag började skriva den för att hylla min mormor som precis hade gått bort. Varken jag eller bandet har känt oss redo att släppa den förrän nu”.

I samband med Japanreleasen av MEMORIA kommer BatAAr att göra en omfattande turné i Japan. TOUR2014>>2015 UNHOLY SPARK sträcker sig över sju datum och kommer att ta bandet till flera av landets största städer. Turnén innefattar bl.a. en nyårskonsert och avslutas på Meguro Rockmaykan i Tokyo, där många legendariska band har spelat genom åren.

BatAAr är världens första och enda art metal-band. Konceptet art metal låter bandet utforska och blanda olika genrer på ett sätt som ingen gjort inom metal tidigare. Punk med elektroniska influenser, powerballader, deathcore, djent eller renodlad poprock – det finns inga tabun för BatAAr. Samtidigt har alla deras låtar ett genomgående signatursound. Konstnärlig frihet är mycket viktigt för BatAAr, men även om de i grunden går på ren inspiration och personlig smak när de komponerar sin musik lyckas den breda blandningen av stilar ofta tilltala mainstreampubliken lika mycket som de mer nischade fansen. Art metal innebär också att man lägger mycket vikt vid visuell presentation, för att vidare uttrycka det breda spektrum av känslor och sinnestillstånd som BatAArs musik innehåller.

SE TRAILERN HÄR:
The YouTube ID of </span><span style="line-height: 1.6em">3KtWcXbtfRg</span><span style="line-height: 20.7999992370605px"> is invalid.

Medlemmar:

Seb – sång
Patrik – gitarr
Simon – gitarr
Jake – bas
Tobias – trummor

Hemsida | Facebook

Relaterade artiklar