NYHET: Gerard Way till Stockholm

Gerard Way, förmodligen mest känd för allmänheten som sångare i emopunk-bandet My Chemical Romance, har sytt upp en egen kostym och placerat sig rakt i strålkastarljuset igen. Med soloalbumet ”Hesitant Alien” beger Way sig ut på turné och den 3 februari kommer han till Klubben i Stockholm.

M_GerardWay1_081914

My Chemical Romance var utan tvekan det största poppunk-bandet under 00-talet. Med skivor som ”The Black Parade” och ”Danger Days” skördade de nomineringar och priser från NME, KERRANG!, MTV och Grammy Awards och sålde guld och platina. Förra året bestämde dock Gerard Way att bandet var över och fortsatte med att skissa på ett debutalbum under det egna namnet.
 
Hesitant Alien” som kom i september är skiva som sjuder av britpop och glammig rock. Albumet har fått strålande recensioner och singlarna No Shows” och ”Millions” har gått stadiga på radion. Albumet är vuxnare och tilltalar en bredare publik än My Chemical Romances ungdomliga charm. Författaren Bret Easton Ellis är en av de personer som öst beröm över albumet i sin podcast där Gerard Way nyligen gästade för ett intressant samtal. 
 
Gerard Way är ett måste för alla som är nyfikna på energifull glamrock kryddat med indiepoppiga övertoner. Missa inte!

Biljetterna släpps till försäljning den 20 oktober klockan 9.00.
 

Relaterade artiklar