SKIVRECENSION: Gerard Way – Hesitant Alien

M_GerardWay1_081914

Sångaren Gerard Way har gått vidare från de ekande klagosångerna hans nyligen nerlagda band My Chemical Romance gjorde sig kända för. Många kommer både välkomna och avfärda hans nya stil med stor inriktning på kommersiell britpop/rock, om än dock med en stor dos originalet. Med sitt debutalbum Hesitant Alien har Gerard Way färgat håret orange och går med en figursydd blå kostym – En musikalisk och personlig reinkarnation.

Produktionen är riktigt snygg med breda influenser och han trampar inte snett på vinst och förlust som många solo-debutanter gör. Han fick ett enormt varmt välkomnande av sitt album på Reading/Leeds-festival i slutet av augusti och man kan lugnt säga att hans låtar är redo för de stora arenorna. Ballader som som Brothers och Drugstore Perfume kommer få publiken att vagga och veva långsamt fram och tillbaka med sina mobiler och de mer upptempo Action Cat och No Shows låter kaxigt och stilsäkert retro. Med enkla snygga melodier och djupa men ändå tillgängliga texter har Gerard Way tagit allt han lärt sig från sitt gamla band, lagt till musikaliska influenser han länge velat leva ut och gjort ett briljant debutalbum, oavsett om man är tidig eller ny anhängare i hans fanskara. Det ska bli intressant att följa honom.

Bästa låt: Drugstore Perfume

Betyg:  RB-Betyg-8_10

Skribent: Philip Almén (philip.almen@rockbladet.se)

Relaterade artiklar