BLACK CARPET: Sister Sin – Releasefest för nya skivan “Black Lotus”

En förväntansfull kväll bland hängivna Sister Sin-fans under deras releasefest för nya skivan Black Lotus på Black Carpet. Där stod jag bland en brokig skara fans i alla möjliga åldrar med en bra magkänsla av att det här är ett band som sedan starten 2002 har haft ett och samma mål: att följa deras dröm att leverera och ge sina fans en energifylld konsert, gång på gång.

141105-SISTERSIN-MnG-EL-Bild05
(Sister Sin – Meet n Greet – Black Carpet)

Kvällen började med ett meet and greet med vinnaren Jane plus vän som valts ut i tävlingen genom Rockbladet och Border Music. Jane, ett troget fan, ingav ett lugn tillsammans med bandets enkla ”goa gubbar”-känsla. Skönt då denna typ av konstellation ibland kan bli ganska nervös och spänd. Men här svängde samtalsämnen och skratten om vartannat. Mest fascinerad var jag av det hängivna bemötandet från bandmedlemmarna i Sister Sin. Enkelt och utan krusiduller följde samtal om flykt från Småland för Jane, sångerskan Livs scenkläder, bandets turnerande och såklart nya skivan.

Uppladdningen inför Sister Sins spelning stod banden Nocean och Besserbitch för. Den gemensamma nämnaren hos dessa två band var deras hunger, en känsla jag kan känna igen från tiden då jag var yngre och själv spelade i band. Hårdrocksbandet Nocean från Stockholm levererade klassiska tongångar med glimten i ögat. Punkrockbandet Besserbitch också från Stockholm spelade snabbt och hämningslöst. Vibbarna från musiken fick tankarna att hoppa tillbaka 15-20 år tillbaka i tiden då genrens föregångare spelades ur varje sönderspelad högtalare på stans alla förfester.

Så var det dags för huvudakten med Göteborgsbandet Sister Sin och fansen var förväntansfulla. Scenkläderna, kajalen, militärhatten och attityden var på plats. En acceleration från 0 till 100 vid första ackordet som om det inte fanns en återvändo. Tight, dramatiskt och intimt på samma gång. En spelning som togs emot med varmaste kärlek från publiken och körsången och samspelet mellan band och fans pågick under hela konserten. 

 

HELA BILDSERIEN FRÅN KVÄLLEN!

 

club_black_carpet

 

TEXT & FOTO: Elina Lööw (elina.loow@rockbladet.se)
EVENT: Sister Sin – Releasefest av nya albumet "BLACK LOTUS"
DATUM: 2014-11-05
PLATS: Black Carpet Stockholm / Göta Källare

KÖP BLACK LOTUS VIA ITUNES.

 

LYSSNA VIA SPOTIFY

<a href="http://open.spotify.com/album/1EM3Kt71PTTzYo1id4uPAL">Sister Sin – Black Lotus</a>

Relaterade artiklar