FESTIVALNYHET: 19 nya akter klara för Sweden Rock Festival!

Sweden Rock Festival kan idag presentera ytterligare 19 artister till nästa års festival, som anordnas i Sölvesborg den 3-6 juni.

Annons 

 

unnamed-24_2

Def Leppard kommer till Sweden Rock för första gången på sju år, och den här gången kommer setlistan att utgöras av deras mest kända låtar. Och med tanke på att britterna är ett av världens genom tiderna bäst säljande hårdrocksband så finns det en hel del hits att ta av.

Five Finger Death Punch gjorde stor succé på Sweden Rocks största scen 2013 och har varit ett av de mest önskade banden sedan dess – nu kommer de tillbaka för sin enda Sverigespelning i sommar.

Meshuggah gör sitt första Sweden Rock-besök någonsin, Opeth gör nästa sommars enda konsert i Sverige på Sweden Rock, Airbourne och Manfred Mann's Earth Band gör efterlängtade comebacker och Exodus kommer med klassiske sångaren Steve Souza tillbaka vid mikrofonen. Evergrey kommer att spela två gånger – elektriskt på onsdagen och akustiskt på fredagen. 

Jon English fick mycket uppmärksamhet när hans förra Sweden Rock-konsert sändes i Sveriges Radio. Nu kommer han tillbaka för en intimare spelning på en mindre scen. Kaipa var ett av de ledande svenska proggbanden under 70-talet – nu kommer de till Sweden Rock i klassisk sättning för att spela bandets 70-talsmaterial under namnet Kaipa Da Capo. Schweiziska Samael kommer att framföra hela bandets klassiska black metal/industrihybrid "Ceremony of Opposites".

Övriga akter som nu adderas till festivalens line-up är LillasysterMad MaxTony CareyAvatar, Electric Mary,Hazy/Dizzy och The Order Of Israfel.

Sedan tidigare är det klart att bland andra Mötley CrüeJudas Priest, TotoBackyard BabiesHammerFallD-A-D och Dark Tranquillity kommer till Sweden Rock Festival

 

En fullständig lista över samtliga 38 hittills presenterade akter och mer information om dem finns på www.swedenrock.com. Ytterligare cirka 50 artister kommer att utannonseras under vintern och vintern.

Relaterade artiklar