FESTIVALNYHET: Status Quo och Helloween klara för Getaway Rock 2015

Nio månader går fort och snart, snart är det festivalsommar i Gävle igen! Med några grymma band redan klara till 2015 års Getaway Rock i Gävle 6-8 augusti, kan vi idag fylla på med ytterligare akter. Vi är otroligt glada att kunna presentera rockikonerna Status Quo och det omåttligt populära metalrockbandet Helloween. De får fint sällskap av ytterligare 4 band som ansluter till festivalen.

statusquo

Med mer än 40 år tillsammans är Status Quo ett av Storbritanniens mest långlivande band. Klassiska hits som In The Army Now, Whatever You Want och Rockin’ All Over the World gör att bandet än idag utökar sin trogna fanskara. I oktober 2014 släppte de det otroligt efterlängtade albumet Aquostic (stripped bare). 118 miljoner skivor sålda världen över, 64 hitsinglar i Storbritannien varav 22 på topp 10-listan, 106 uppträdanden på det legendariska brittiska pop-programmet Top of the pops och 33 hitalbum på albumlistan gör Status Quo tillrockikoner. Med medryckande låtar, huvudsakligen inriktade på boogie- och hårdrock, är de ett liveband utan dess like.

Några andra ikoner är metalrockarna i Helloween. Det Hamburgbaserade bandet släppte år 1987 albumet Keeper of the Seven Keyes, Pt.1. Albumet anses än idag vara ett av de mest inflytelserika powermetal-albumen genom tiderna. Även deras senaste platta, Straight out of Hell, låter den intensiva, fartfyllda rocken stå i centrum med komplexa arrangemang och starka refränger. 

Bland övriga band i dagens släpp ser vi även svenskarna i Hardcore Superstar och högaktuella Sick of it All.

Hela dagens bandsläpp: 
Status Quo
Helloween
Hardcore Superstar
Sick of it All
Emmure
Cattle Decapitation 

Samtliga hittills klara akter: 
Rob Zombie, Status Quo, Hammerfall, Accept, Helloween, Einstürzende Neubauten, Graveyard, Hardcore Superstar, Dark Funeral, Sick of it All, Anaal Nathrakh, Sepultura, Emmure, Transport League, Cattle Decapitation.

Getaway Rock Festival arrangeras i Gävle 6, 7, 8 augusti 2015 och biljetterna säljs via Eventim.se.

Relaterade artiklar