INTERVJU: Spiders – Shake Electric

I ungefär ett år har Göteborgsbandet Spiders jobbat på sin nya skiva Shake Electric som släpptes i onsdags. Innan de drog iväg på Europaturné tillsammans med Horisont och Vidunder fick Rockbladet sig ett snack med Ann-Sofie Hoyles och John Hoyles, sångerska respektive gitarrist i Spiders.

Spiders-Bandbild-2013-kim-svensson
(Foto: Kim Svensson)

Ann-Sofie: – Den här skivan skiljer sig ganska mycket från vår förra, Flashpoint. Den är inspelad i ny studio, med ny producent och nya influenser. Fast man känner förstås fortfarande igen Spiders.

Spiders har ett lugnt och avslappnat sent 60, tidigt 70-talssound över sig. De passar in perfekt bland de röda vinylsofforna och det mörkbruna träet i baren. Lite försynt svarar de på frågorna efter långa tankepauser. Det är inget band som vill skrika högst för att synas och det är inte heller det som är det viktigaste.

Ann-Sofie: – Det är det som är det kraftfullaste med musik. Ingen kan ta den ifrån en. Vi spelar så länge vi vill, men självklart tror vi på det vi gör. Om inte jag spelade i Spiders skulle jag vilja se Spiders live. Det är den känslan vi vill ha.

 På nya skivan Shake Electric har bandet hittat inspiration hos David Bowie, T-Rex och Heart, men också i skivbacken från högstadiet. Svängarna har tagits ut mer och den är inspelad med livesång i studion. I skapandet försöker de vara öppna för nya idéer och testa sig fram, även om de kanske idéerna verkade konstiga från början.

John: Jag tror det är en styrka att inte dissa någon direkt. Det är ett sätt att låta bandet och medlemmarna utvecklas.

Ann-Sofie: Det är svårt att ta sig in i någon annans skapande och då får man försöka förstå genom att hänga på nya grejer. Slutresultatet kan bli riktigt bra.

Spiders-intervju-Vanessa-2014
(Foto: Vanessa Persegani K.)

Ann-Sofie och John poängterar flera gånger att det är viktigast att bandet kan njuta av stunden och att inget de gör ska vara på bekostnad av den känslan och glädjen som finns idag. Därför är de försiktiga med storslagna planer, men de har en dröm om att få turnera i USA. Kanske tar de sig dit med hjälp av Shake Electric. Att spela live är trots allt det de tycker är allra roligast.

Ann-Sofie: – En del spelningar har man gjort där det är perfekt svettigt, men grymt ljud. Då kan man ge allt och se hur publiken hakar på.

John: Vi har ett bra minne från festivalen Muskelrock där vi spelade i ett tält på några lastpallar, typ vid tre på natten på någon efterfest. Vi var skittrötta och hade inga förväntningar, men till slut var tältet helt fullt och vi stod upptryckta mot tältduken.

Ann-Sofie: Det var jäkligt kul!

 

TEXT: Vanessa Persegani K. (vanessa.persegani@rockbladet.se)
INTERVJU: Ann-Sofie och John från Spiders
AKTUELLA MED: Nytt album SHAKE ELECTRIC

 

Spiders-Shake-Electric-Cover

 

BANDFAKTA – SPIDERS

MEDLEMMAR

Ann-Sofie Hoyles – vocals
John Hoyles – guitar
Olle Griphammar – bass
Ricard Harryson – drums

| HEMSIDA | FACEBOOK |

 

Relaterade artiklar