KONSERTRECENSION: IN FLAMES – HOVET (6/11)

De svenska metalgiganterna In Flames intog huvudstaden och Hovet med dunder och brak. Över hälften av låtlistan tas från bandets senaste två album, ljusriggen var enorm och hur häftig som helst, Anders bjöd spontant på sig själv, säga vad man vill, men jag älskar det.

06112014-In-Flames-Hovet-JS-_DSC8881

Mina förväntningar på den här konserten var lika högt uppskruvade som när nya skivan SIREN CHARMS anlände. Min känsla för IN FLAMES är ett band som växt för varje år som gått. De har för min del hamnat i samma nivå som mitt All Time High-band Metallica. De gör sina val helt utifrån sig själv, vad de står för just nu, ingen kommer kunna säga något annat.

Kvällens show startade med en rejäl smäll tillsammans med ett enormt konfetti-regn. Första låten var inte mindre än öppningsspåret från Siren Charms, ”Plain View”, en av skivan bästa spår. En perfekt startlåt på båden skivan och konserten. Sätter liksom energinivån på topp. Den efterföljdes av ytterligare en låt från nya skivan, den blytunga ”Everything’s gone”, min frisyr blev mer bakomslickat än innan.

Det märks att In Flames både har intresse och större budget för det sceniska, de har tagit fram en mycket häftig konstruktion där de olika ljusmodulerna kunde steglöst åka omkring i luften, vilket skapade extra mycket effekt till låtarna. 

Konserten fortsatte med en setlist nu mer blandad mellan gammalt och nytt. Cloud Connect är en av kvällens största allsångsakter. 

In Flames är välkända för att vara ruskigt duktiga på att ”kötta” på med sina tunga gitarr-riff och Anders Fridéns growl-stämma tillsammans med hans distinkta clean-sång. Men den här kvällens största gåshud var den fina duetten mellan honom och Emilia Feldt på låten When The World Explodes. Holy cow. 

Ska jag nu dissa någonting av kvällens show så får det vara Anders smått taffliga mellansnack. Det fanns dock en bra grej som fick en att skratta spontant, och det var när en kille från publiken blev upptagen på scen för att få filma och fotografera med sin mobil och dessutom fick chansen att yttra sig i mikrofonen. Med mikrofonens hjälp valde han att ropa ut alla möjliga ramsor som han kunde komma på, publiken gav honom gensvar till 100 %, till och med på det avslutande ”prutt”-ljudet, varpå Anders fnissade glatt och sade att den grejen hade han inte gjort någon gång under sin karriär.

 

TEXT: Jonas Lööw (jonas.loow@rockbladet.se)
FOTO (Sthlm): Jimmie Sonelius (jimmie.sonelius@rockbladet.se)
FOTO (Gbg): Amalie Stepperud Antonsen (amalie.antonsen@rockbladet.se)
EVENT: In Flames + Sp. Guest Papa Roach + Support: Wowenwar och While She Sleeps
DATUM: 6/11 (Sthlm) + 8/11 (GBG)
BÄSTA LÅTEN: When The World Explodes, ett supermagnifikt nummer tillsammans med Emilia Feldt
BETYG:
RB-Betyg-8_10

 

BILDER – IN FLAMES (STHLM)

 

BILDER – PAPA ROACH (STHLM)

 

BILDER – WHILE SHE SLEEPS

 

BILDER – WOVENWAR

 

SETLIST VIA SPOTIFY

<a href="http://open.spotify.com/user/rockbladet/playlist/1jxHet6CXjkTo8lJUNneU2">141106 – In Flames – Stockholm</a>

Relaterade artiklar